Διεθνή

Πέθανε ο Πολ Σαρμπάνης

Πέθανε ο Πολ Σαρμπάνης
Έφυγε από τη ζωή ο Ελληνοαμερικανός πρώην γερουσιαστής του Μέριλαντ.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ελληνική ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών από το θάνατο του Πολ (Παύλου –Σπυρίδωνα) Σαρμπάνη. Ο πρώην γερουσιαστής του Μέριλαντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών στη Βαλτιμόρη. Υπήρξε υπερασπιστής των θεμάτων του Ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο γιος του και βουλευτής του Μέριλαντ, Τζον Σαρμπάνης, λέγοντας: «ο πατέρας μου, ο γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, πέθανε ειρηνικά σήμερα το απόγευμα στη Βαλτιμόρη».

Ο Πoλ Σαρμπάνης, πατέρας τριών παιδιών, είχε υπηρετήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όντας μάλιστα ένας από τους πρωτεργάτες για την επιβολή του αμερικανικού εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο.  Γεννήθηκε το 1933 στη Λακωνία και διατηρούσε πάντα στενούς δεσμούς με τον τόπο καταγωγής του. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον Δημόσιες και Διεθνείς Υποθέσεις και στο Χάρβαρντ Νομική, ενώ έζησε και ένα χρόνο στην Ελλάδα. Πριν μπει στην πολιτική εργάστηκε ως δικηγόρος σε δημόσιες θέσεις αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Εκλεγόταν συνέχεια πολιτειακός βουλευτής στο Μέρυλαντ και εν συνεχεία ως Γερουσιαστής μέχρι το 2007 που αποχώρησε από την ενεργή πολιτική δράση.

Ήταν από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ και πάλευε συνεχώς για την επικράτηση των δημοκρατικών στους κόλπους της Ελληνικής κοινότητας. Στη χώρα μας έγινε γνωστός για τους αγώνες που έδωσε προκειμένου να προωθηθούν θέματα της Ελλάδος και της Κύπρου, αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ανάρτηση για τον θάνατο του Πολ Σαρμπάνη έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος. “Έφυγε ο Πολ Σαρπάνης. Ένας σπουδαίος πατριώτης. Μια εμβληματική προσωπικότητα του ελληνισμού της διασποράς. Πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων της ομογένειας για την υποστήριξη των δικαίων και συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου. Οφείλουμε διαρκή αναγνώριση της εθνικής προσφοράς του” έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος στο Facebook.

H ανάρτησή του:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments