Οικονομία

Άνοιγμα καταστημάτων: Τις επόμενες ημέρες η συζήτηση για κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Άνοιγμα καταστημάτων: Τις επόμενες ημέρες η συζήτηση για κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία
Άνοιγμα καταστημάτων: «Δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να έχει οικονομία- φυσαρμόνικα», σημείωσε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων, θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων, όπως ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. “Πέρα από το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη, δεν έχουν αποφασιστεί οι ημερομηνίες για τα υπόλοιπα, ωστόσο όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown, θα ακολουθήσουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία” είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Παράλληλα τόνισε πως «δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να έχει οικονομία- φυσαρμόνικα», προσθέτοντας ότι εντός της εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021 ενώ, εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης για τις εξωτερικές θερμάστρες. Για το πρόγραμμα θερμαστρών ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι δεν είναι απαραίτητο να αγοραστούν τώρα, «αλλά μπορεί να έχουν αποκτηθεί από το πρώτο lockdown και τώρα οι επιχειρηματίες της εστίασης να προσκομίσουν απλώς τα τιμολόγια και να πληρωθούν».

Τι σημείωσε για την Επιστρεπτέα προκαταβολή:

Για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή , ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι υπάρχει ρήτρα μη απόλυσης. Δηλαδή αν κάποιος που έχει λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή απολύσει εργαζόμενο, υποχρεούται να τον επαναπροσλάβει και θα του επιβληθεί και πρόστιμο, ενώ για τον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας, δήλωσε ότι το 50% των χρημάτων θα είναι μη επιστρεπτέο, ενώ επανέλαβε ότι θα ακολουθήσει και 6ος κύκλος.

Διευκρινίζεται ότι από σήμερα ανοίγουν μόνο τα καταστήματα με τα εποχικά είδη ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων. Θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 7 Ιανουαρίου, με το ωράριο λειτουργίας τους να είναι από τις 7:00 το πρωί ως τις 8:30 το βράδυ. Πρόκειται για συνολικά 110 καταστήματα, στα οποία οι πολίτες μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους αφού έχουν στείλει τον κωδικό 2 στο 13033, όπως δηλαδή κάνουν για να μεταβούν και στο σούπερ μάρκετ.

Αυτοί οι ΚΑΔ ανοίγουν:

Όπως έχει ανακοινωθεί θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αμιγώς εποχικά και έχουν ως κύριες δραστηριότητες:

  • Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16
  • Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02
  • Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06
  • Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07
  • Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σούπερ μάρκετ).
  • Διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων από 7 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου του 2021
  • Επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντων

Επίσης δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων. Για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments