Ελλάδα

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Πέθανε από κορωνοϊό 60χρονος νοσηλευτής

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Πέθανε από κορωνοϊό 60χρονος νοσηλευτής
Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Πρόκειται για τον ένατο υγειονομικό που φεύγει από τη ζωή εξαιτίας της νόσου.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ιατρική κοινότητα, καθώς εξέπνευσε σήμερα ακόμη ένας υγειονομικός του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τον ένατο εργαζόμενο στο σύστημα υγείας που φεύγει από τη ζωή μετά από “μάχη” στο καθήκον. Τονίζεται ότι αυτή τη στιγμή εννιά υγειονομικοί αυτή τη στιγμή παλεύουν για τη ζωή τους διασωληνωμένοι στις εντατικές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος:

“Σήμερα θρηνούμε τον ένατο συνάδελφο από κορωνοϊό. Ήταν νοσηλευτής 60 ετών, ένα χρόνο πριν τη σύνταξη, προϊστάμενος του τμήματος βραχείας ογκολογίας. Παντρεμένος με τέσσερα παιδιά. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους. Έδινε πολλές ημέρες τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργαζόταν. Νοσοκομείο που επέλεξε να εργασθεί αφού παραιτήθηκε από άλλο δημόσιο νοσοκομείο.

Κάθε ημέρα πια μετράμε συναδέλφους που χάνονται ή διασωληνώνονται. Ένας ακόμη συνάδελφος νοσηλευτής 48 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα του νοσοκομείου Τρικάλων νόσησε από κορωνοϊό διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργάζεται. Εννιά συνάδελφοι μας αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους διασωληνωμένοι στις εντατικές.

Προκαλεί όμως θλίψη που δεν έχουμε ακούσει ένα συλλυπητήριο μήνυμα από την πολιτεία για όλους αυτούς τους συναδέλφους που χάθηκαν. Ένα περαστικά για τους συναδέλφους που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και για όσους νοσηλεύονται στις κλινικές. Δεν είναι πάνω από όλα η πολιτική”.

Σημειώνεται, πως χτες Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.251 μολύνσεις στη χώρα για το τελευταίο 24ωρο. Το ίδιο χρονικό διάστημα 89 πολίτες έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας της νόσου. Στους 600 παραμένουν οι διασωληνωμένοι. Αναλυτικά την ενημέρωση:

«Ανακοινώνουμε 1.251 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 116.721, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

  • 5.007 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 31.293 (26.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 167 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 668 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3092 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1237 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments