Διεθνή

ΠΟΥ εμβόλια: Είναι μακρύς ο δρόμος για να αποτελέσουν φραγμό στον κορωνοϊό

ΠΟΥ εμβόλια: Είναι μακρύς ο δρόμος για να αποτελέσουν φραγμό στον κορωνοϊό
ΠΟΥ εμβόλια: Προειδοποίηση του οργανισμού για την πορεία της πανδημίας. Η βασική προτεραιότητα πρέπει να είναι η ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί τα κράτη να μην παραμελήσουν την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, λόγω των εμβολίων. Όπως αναφέρει ο οργανισμός, τα εμβόλια από μόνα τους είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο βοήθημα στην μάχη κατά της πανδημίας, ωστόσο δεν μπορούν ακόμα να αποτελέσουν φραγμό. Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών στην Βρετανία.

«Τα εμβόλια είναι ένα σημαντικό εργαλείο, θα είναι πολύ βοηθητικά, αλλά η επίδραση του εμβολίου όσον αφορά τη δημιουργία ενός κάποιου είδους ανοσοποιητικού φραγμού βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά», δήλωσε η Δρ Μάργκαρετ Χάρις, σύμφωνα με το ΑΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη για το αν τα εμβόλια κατά της COVID-19 έρχονται την κατάλληλη ώρα ώστε να προληφθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη.

«Αυτά που πρέπει να γίνουν για να προληφθεί μια αύξηση, μια ανοδική τάση, μια έξαρση ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, είναι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία», σημείωσε.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε για τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο και το σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Για τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, με τη βοήθεια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσον αφορά τον εμβολιασμό μίλησε ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε: «Είμαστε στην τελική ευθεία για τον σχεδιασμό του εμβολιασμού με το Υπουργείο Υγείας. Είναι μία πολύ σύνθεση άσκηση που έχει να κάνει με τον εμβολιασμό συνολικά του πληθυσμού. Ο βασικός τρόπος που θα ενημερώνεται ο κόσμος θα είναι ψηφιακός. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης».

Ο υφυπουργός σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα», με τους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη, έδωσε και περισσότερες διευκρινίσεις για το σχέδιο του υπουργείου.

850.000 πολίτες που έχουν ενεργοποιήσει ήδη την άυλη συνταγογράφηση, θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού. Θα απαντάει χωρίς χρέωση με το 1: αποδέχομαι και 2: δεν αποδέχομαι. Στην πρώτη περίπτωση θα πηγαίνει στο ραντεβού την ημέρα και την ώρα στο κέντρο εμβολιασμού και στη δεύτερη ψάχνουμε τον τρόπο αν θέλει – γιατί είναι εθελοντικός ο εμβολιασμός – με ποιο τρόπο θα ζητά νέο ραντεβού έτσι ώστε να κάνει το εμβόλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments