Ελλάδα

Η φαρμακερή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον Τσίπρα, το σπίτι στο Σούνιο και τον Μητσοτάκη

Η φαρμακερή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον Τσίπρα, το σπίτι στο Σούνιο και τον Μητσοτάκη
Στη μίσθωση της κατοικίας στα Λεγραινά από τον Αλέξη Τσίπρα και στο Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε η γνωστή δημοσιογράφος.

Μαίνεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τη μίσθωση κατοικίας του Αλέξη Τσίπρα στα Λεγραινά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το σπίτι στο Σούνιο έχει μηνιαίο ενοίκιο 500 ευρώ για τα τρία πρώτα χρόνια και 900 ευρώ για το τέταρτο έτος, με τη Νέα Δημοκρατία να τον καλεί σε περαιτέρω εξηγήσεις.

Την άποψή της για το συγκεκριμένο θέμα εξέφρασε η Έλενα Ακρίτα, με τον μοναδικό τρόπο που συνηθίζει. Τι έκανε; Σε μία ανάρτησή της, μέσα σε μία πρόταση έστρεψε τη συζήτηση από το ένα ακίνητο που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στα Λεγραινά στα 32 ακίνητα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Πόθεν Έσχες του.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση της  έγραψε: «Όταν βαριέμαι στην καραντίνα, διαβάζω το Πόθεν Εσχες του Μητσοτάκη με τα 32 ακίνητα. Α και Βολταίρο».

Τι εξηγήσεις έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως, μετά τα όσα ειπώθηκαν από τον πολιτικό κόσμο έλυσε το μυστήριο της ενοικίασης με μια ανάρτηση του στο Facebook και μάλιστα παρέθεσε δημοσίως τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τον ιδιοκτήτη.  Ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει ότι έχει υπογράψει τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχο εμβαδό υπόγειου και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των τριών πρώτων χρόνων, η οποία και έγινε σε λογαριασμό της ALPHA BANK στις 4 Ιουλίου 2020. Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020. Σε ότι αφορά την ανακαίνιση που έλαβε χώρα, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι τα έξοδα επιβάρυναν τον ιδιοκτήτη και το κόστος έφτασε τα 20.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ. «Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με τα κατατεθειμένα στην εφορία σχετικά παραστατικά, τις εργασίες ανέλαβε εταιρεία που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, το δε κόστος των επισκευών ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments