Ελλάδα

Νοσοκομείο Άγιος Σάββας: Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους – Καταγγέλλουν εκδικητικές μεταθέσεις

Νοσοκομείο Άγιος Σάββας: Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους – Καταγγέλλουν εκδικητικές μεταθέσεις
Νοσοκομείο Άγιος Σάββας: Οι εργαζόμενοι του ογκολογικού νοσοκομείου έχουν μιλήσει πολλές φορές για τις επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας, λόγω της έλλειψης προσωπικού και των ελλιπών μέτρων προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. Μετά τις ΕΔΕ της διοίκησης απέναντι σε εργαζόμενους που νόσησαν, το σωματείο καταγγέλλει εκδικητικές μεταθέσεις συνδικαλιστών σε άλλα νοσοκομεία.

Δραματική χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο Αντικαρκινικό & Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών οι εργαζόμενοι, με τον πρόεδρο του Σωματείου, Κώστα Καταραχιά να δηλώνει ότι 100 τουλάχιστον εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα και έχουν εντοπιστεί 30 θετικά κρούσματα σε δύο μέρες. Στην πραγματικότητα το νοσοκομείο υπολειτουργεί, αναφέρει, και επισημαίνει ότι εδώ και 1, 5 μήνα οι εργαζόμενοι απευθύνουν «κραυγή αγωνίας γιατί οι ασθενείς στο αντικαρκινικό νοσοκομείο όπου οι ασθενείς είναι πολύ ευαίσθητοι και θα έπρεπε να προστατευθούν».

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων αλλά και οι ομοσπονδίες των νοσοκομειακών, ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ, αντί η κυβέρνηση και η διοίκηση του Νοσοκομείου να πει ευχαριστώ στους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια λόγω των ελλείψεων, και που διακινδυνεύουν την υγεία τους τους «ανταμείβει» με ΕΔΕ επειδή αρρώστησαν και με «εκδικητικές μετατάξεις».

Ο κ. Καταραχιάς, μιλώντας το πρωί «Στο Κόκκινο» γνωστοποίησε ότι σήμερα ενημερώθηκε με επείγον έγγραφο για αιφνιδιαστική μετακίνηση οκτώ εργαζομένων σε ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς «Σωτηρία».

«Θέλουν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες με μετακινήσεις, τη στιγμή που εμείς βουλιάζουμε» είπε επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση για την κατάσταση των νοσοκομείων και για την προσπάθεια επιβολής «σιωπής με τρομοκρατία». Αναφερόμενος στην ενέργεια της διοίκησης του νοσοκομείου να καλέσει σε πειθαρχικό έλεγχο εργαζόμενους που προσβλήθηκαν από τον Covid-19 δήλωσε ότι οι Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) συνεχίζονται παρά την κατακραυγή.

«Σήμερα το πρωί καλέσαν ειδικευόμενη γιατρό και δύο νοσηλεύτριες που νόσησαν πριν ένα μήνα από κορονοϊό, μπήκαν σε μια περιπέτεια με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους. Και αντί να τους πουν ευχαριστώ που δουλεύουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες που έχουν επιβάλλει οι διοικήσεις και το υπουργείο, πάνε να τις κατηγορήσουν ότι φταίνε που κολλήσαν» είπε.

Σε καραντίνα 100 εργαζόμενοι

Σχετικά με την έκρυθμη, όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση στο νοσοκομείο ο κ. Καταραχιάς τόνισε ότι επί της ουσίας αυτό δεν λειτουργεί, καθώς το «μεγαλύτερο τμήμα είναι κλειστό ή υπολειτουργεί, γιατί τα κρούσματα σε προσωπικό και ασθενείς είναι πάρα πολλά».

Λόγω της δυσκολίας συλλογής στοιχείων εξαιτίας της απαγόρευσης της διοίκησης στην ενημέρωση του σωματείου από την επιτροπή Λοιμώξεων, ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε πως αυτό που σίγουρα γνωρίζει είναι ότι περισσότεροι από 100 συνάδελφοί του βρίσκονται σε καραντίνα και ότι μέσα στις δύο προηγούμενες μέρες εντοπίστηκαν 33 θετικά άτομα ανάμεσα σε προσωπικό και ασθενείς.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι εδώ και 1,5 μήνα το σωματείο «διεκδικεί, φωνάζει, βγάζει κραυγή αγωνίας, γιατί οι ασθενείς στο αντικαρκινικό νοσοκομείο όπου οι ασθενείς είναι πολύ ευαίσθητοι και θα έπρεπε να προστατευθούν». «Είμαστε ξεδοντιασμένοι, χωρίς προσωπικό. Λείπουν 300 νοσηλευτές, 100 γιατροί, παραϊατρικό προσωπικό. Το 40% του οργανικού προσωπικού δεν είναι καλυμμένο και δουλεύουμε με συμβασιούχους» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments