Τεχνολογία

Facebook – Instagram: Πώς θα ενεργοποιήσετε το dark mode στο κινητό σας

Facebook – Instagram: Πώς θα ενεργοποιήσετε το dark mode στο κινητό σας
Facebook - Instagram: Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ενεργοποιήσετε το

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες σελίδες και εφαρμογές δίνουν στους χρήστες την επιλογή του dark Mode. Η σκοτεινή version έχει κερδίσει τον κόσμο καθώς δίνει μια πιο ωραία αίσθηση στο μάτι. Παράλληλα είναι πιο ξεκούραστο σε σχέση με το λευκό. Την ίδια στιγμή το σκούρο χρώμα “τρώει” λιγότερη μπαταρία στο κινητό. Αρκετές εταιρίες έχουν ήδη υιοθετήσει την επιλογή του Dark Mode σε όλη τη συσκευή όπως για παράδειγμα στις ρυθμίσεις και τα μηνύματα.

Από τη μόδα του Dark Mode δεν θα μπορούσε να λείπει και το Facebook. Με την νέα εμφάνιση που έχει το facebook από υπολογιστεί ήρθε μαζί και η επιλογή της σκοτεινής λειτουργείας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη το έχουν επιλέξει και θέλουν να γίνει το ίδιο και στο κινητό τους. Προσοχή, αν έχετε επιλέξει το dark Mode στο pc δεν σημαίνει ότι το Facebook σας θα γίνει αυτόματα μαύρο και στο κινητό σας. Θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα.

Τα βήματα για την σκοτεινή πλευρά του Facebook

Η ενεργοποίηση του dark mode στην εφαρμογή του Facebook για smartphones γίνεται είτε χειροκίνητα, με μετάβαση στις ρυθμίσεις λογαριασμού (εκεί υπάρχει η επιλογή Νυχτερινή Λειτουργία), είτε ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση που έχετε ενεργοποιημένο το καθολικό dark mode στις γενικές ρυθμίσεις του κινητού σας.

Dark Mode και στο Instagram

Φυσικά η επιλογή του Dark Mode είναι πλέον διαθέσιμη και στο Instagram. Άλλωστε το γνωστό κοινωνικό δίκτυο ανήκει στην οικογένεια του Facebook οπότε ήταν δεδομένο ότι θα αποκτήσει και εκείνο…σκοτεινή πλευρά. Για την ενεργοποίηση του τα βήματα είναι το ίδιο απλά με αυτά του Facebook.

Η ενεργοποίηση του dark mode στο Instagram, ενεργοποιείται από τις ρυθμίσεις του προφίλ. Εκεί, υπάρχει η επιλογή «θέμα» και εκεί η επιλογή «σκούρο». Φυσικά, και στο Instagram το σκούρο φόντο ενεργοποιείται αυτόματα εάν έχετε ενεργοποιημένο το καθολικό dark mode στις γενικές ρυθμίσεις του smartphone.

Θυμίζουμε ότι το Dark Mode έχουν υιοθετήσει ήδη και άλλες γνωστές εφαρμογές όπως το YouTube, το Twitter και το Viber.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments