Διεθνή

Αλβανία επεισόδια: Ταραχές μετά την δολοφονία 25χρονου από αστυνομικούς

Αλβανία επεισόδια: Ταραχές μετά την δολοφονία 25χρονου από αστυνομικούς
Αλβανία επεισόδια: Ένας 25χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών και διαδηλωτές πολιορκούν του υπουργείο Εσωτερικών. Στις φλόγες παραδόθηκε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους μετά την δολοφονία 25χρονου από αστυνομικούς. Η είδηση έχει προκαλέσει οργή με τους διαδηλωτές να περικυκλώνουν το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Ο Klodian Rasha δολοφονήθηκε στην περιοχή των Τιράνων και ο αστυνομικός έχει συλληφθεί.

Καλέστηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το απόγευμα που παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας συγκέντρωσαν εκατοντάδες κόσμου. Οι οργανώσεις που απηύθυναν το κάλεσμα μιλάνε για δολοφονία του νεαρού που έτρεξε να αποφύγει το πρόστιμο, την στιγμή που η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι απειλήθηκε από τον 25χρονο.

Το πλακάτ γράφει «Σήμερα ο Κλοντιάν, αύριο εσύ κι εγώ»

Σύμφωνα με το in.gr, οι διαδηλωτές έξω από το κτίριο του υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα,  επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, ωστόσο απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απώθησαν με χημικά.

Το πλήθος στη συνέχεια πετούσε πέτρες με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές στο κτίριο ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο.

Σύμφωνα με τις αρχές, οκτώ άτομα έχουν τραυματιστεί, τρεις από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ έχει τραυματιστεί και ένας δημοσιογράφος.

Η δολοφονία του Klodian Rasha

Ο 25χρονος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή Laprakë των Τιράνων. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός «έκανε ύποπτες κινήσεις» και αρνήθηκε να υπακούσει στις αρχές όταν του είπαν να σταματήσει και τράπηκε σε φυγή. Μάλιστα είπαν ότι  ο 25χρονος οπλοφορούσε.

Σύμφωνα πάντα με όσα λέει η αστυνομία, το θύμα φέρεται να «έτρεξε, κρατώντας ένα σκληρό αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο προς τον αστυνομικό». Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι «μετά την επιθεώρηση της σκηνής και της γύρω περιοχής, βρέθηκε στο σημείο ένα πυροβόλο όπλο που υποπτεύεται ότι ανήκε στον 25χρονο».

Ωστόσο, αρκετές ώρες αργότερα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων (ShCBA) δημοσίευσε ανακοίνωση τύπου, παρέχοντας πρόσθετες πληροφορίες.

Το όπλο που συμπεριλήφθηκε στα αποδεικτικά στοιχεία «βρέθηκε σε ένα από τα σοκάκια που περνούσε ο νεαρός όταν τον κυνηγούσε η αστυνομία», χωρίς να διευκρινίζεται αν ήταν δικό του.  Ο νεαρός δολοφονήθηκε αφού ο αστυνομικός δεν κατάφερε να τον προφτάσει και ενώ αδυνατούσε να τον συλλάβει πυροβόλησε προς το μέρος του, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο αξιωματικός συνελήφθη μετά το θάνατο του Rasha και κατηγορείται για ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε πέρα ​​από τα απαραίτητα όρια αυτοάμυνας. Ο Υπουργός Εσωτερικών Sandër Lleshaj έχει εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments