Ελλάδα

Κορωνοϊός εμβόλιο: Κατατέθηκε τροπολογία για εκστρατεία για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα

Κορωνοϊός εμβόλιο: Κατατέθηκε τροπολογία για εκστρατεία για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα
Κορωνοϊός εμβόλιο: Ποιοι τάχθηκαν υπέρ της τροπολογίας και ποιοι κατά.

Ο Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε τροπολογία με την οποία το υπουργείο Υγείας ξεκινά εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού μέχρι την 31η Ιουνίου 2021. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, «παρών» από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ καταψήφισε η Ελληνική Λύση.

Ο υπουργός Υγείας, μετά την κατάθεση της τροπολογίας, δήλωσε ότι πρόκειται «για μια εθνική προσπάθεια μείζονος σημασίας, σε ένα εγχείρημα που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στη χώρα, ώστε να επιστρέψει σε μερική κανονικότητα», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είναι κυβερνητικό αλλά ένα εθνικό και πατριωτικό εγχείρημα, που θα δώσει τη δυνατότητα να φτάσουμε σε κάθε άκρη της χώρας και να ενημερώσουμε σωστά για την αναγκαιότητα των εμβολίων».

Τι περιλαμβάνει η εκστρατεία

«Αυτή η εθνική εκστρατεία περιλαμβάνει συνεργασία και συμπράξεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Μπροστάρηδες μπαίνουν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, η Εκκλησία της Ελλάδας, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ βαθμού, επιστημονικοί, ιατρικοί και φαρμακευτικοί σύλλογοι, επαγγελματικές ενώσεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις, αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, ΜΚΟ, με σκοπό να μεταδοθεί σωστά το μήνυμα του εμβολιασμού σε κάθε γωνιά της χώρας», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Επίσης, ανακοίνωσε την συγκρότηση τριμελούς επιτροπής οργάνωσης της εθνικής εκστρατείας, μέλη της οποίας είναι ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ένα μέλος που υποδεικνύεται από τον υπουργό Υγείας.

Τέλος, δήλωσε πως η διαφήμιση για την προώθηση των μηνυμάτων «θα γίνει με διαγωνιστικές διαδικασίες, διαφάνεια και καθαρότητα» ανακοινώνοντας πως το υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε στα κόμματα ότι θα ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Η εκτίμηση του Ηλία Μόσιαλου για τους εμβολιασμούς

Tην εκτίμηση ότι αν οι εμβολιασμοί ξεκινήσουν 10 – 14 Ιανουαρίου και εμβολιαστούν 2 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουμε κάνει το πρώτο τείχος άμυνας, έκανε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Covid-19 στην ΕΕ, Ηλίας Μόσιαλος. Σημείωσε ότι το πιο σημαντικό σε αυτήν την περίπτωση θα είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών που θα εμβολιαστούν. Αν δηλαδή εμβολιαστούν αυτοί που είναι πιο πιθανό να μπουν στα νοσοκομεία, τότε θα σταματήσει η πίεση στο σύστημα Υγείας.

«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να χαλαρώνει από αρχές Μαρτίου τα μέτρα γιατί δεν θα πιέζεται το ΕΣΥ με τόσους πολλούς διασωληνωμένους συμπατριώτες μας και δεν θα υπάρχει αυτός ο αριθμός θανάτων που βλέπουμε αυτήν τη στιγμή», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments