Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο

ΗΠΑ κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο
ΗΠΑ κορωνοϊός: Σαρώνει ο Sars-Cov-2 τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους πολίτες να μετρούν αντίστροφα για την έγκριση του εμβολίου.

Στο έλεος της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το ένα αρνητικό ρεκόρ σπάει το άλλο. Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, η χώρα ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 3.000 νεκρών, καθώς 3.083 πολίτες έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας της νόσου.

Μάλιστα, η καταμέτρηση για την Τετάρτη συνεχίζεται, με τις ΗΠΑ να έχουν φτάσει πλέον τους 289.357 νεκρούς.

Πρόκειται για τον χειρότερο απολογισμό παγκοσμίως και είναι η πρώτη φορά που μία χώρα ξεπερνά σε μία ημέρα τους 3.000 θανάτους. Όσον αφορά τα κρούσματα, αυτά ανέρχονται πλέον σε 14.384.264 από την αρχή της πανδημίας. Την ίδια ώρα η κατάσταση φέρεται να είναι δραματική στα νοσοκομεία, καθώς όπως αναφέρει το CNN, σε Καλιφόρνια, Αϊντάχο, Οκλαχόμα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσιλβάνια και Δυτική Βιρτζίνια, καταγράφουν ρεκόρ νοσηλευμένων ασθενών με κορωνοϊό. Ο αριθμός των 3.000 και πλέον νεκρών σπάει ένα ακόμη ορόσημο, καθώς όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Μάικλ Μπαρμπαρο, τα θύματα τις τελευταίες 24 ώρες, ξεπέρασαν σε αριθμό και τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Θέμα χρόνου η έγκριση του εμβολίου της Pfizer:

Οι Αμερικανοί πολίτες, που έχουν βυθιστεί στο πένθος, αναμένουν την έγκριση του εμβολίου της Pfizer ελπίζοντας πως θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν έτσι τον φονικό ιό.  Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δημοσίευσε έγγραφα, τα οποία αναφέρουν ότι τα στοιχεία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του για έγκριση έκτακτης ανάγκης.

Η τυπική έγκριση φαίνεται να είναι θέμα ωρών, ενώ το εμβόλιο αναμένεται να είναι διαθέσιμο ακόμα και αυτή την Παρασκευή. Έτσι, μετά τη Βρετανία και τον Καναδά, που επίσης έδωσε το «ok» για το σκεύασμα, και οι ΗΠΑ μπαίνουν στο κόλπο της διαδικασίας του εμβολιασμού. Υπενθυμίζεται, ότι οι Πολιτείες έχουν εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer / BioNTech με την επιλογή να αγοράσουν έως και πέντε φορές περισσότερες. Ωστόσο, η απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να μην προχωρήσει σε παραγγελία 100 εκατομμυρίων δόσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενδέχεται να καθυστερήσει τη δεύτερη παρτίδα στις αρχές του 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments