Ειδήσεις

Λίστα Forbes: Αυτές είναι οι ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου το 2020

Λίστα Forbes: Αυτές είναι οι ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου το 2020
Λίστα Forbes: Χωρίς εκπλήξεις η πρωτιά στη λίστα του «Forbes» με την Άνγκελα Μέρκελ να κατακτά για δέκατη φορά τον τίτλο της ισχυρότερης γυναίκας στον κόσμο.

Για δέκατη φορά, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του περιοδικού «Forbes» με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην ισχυρή κυρία του ΔΝΤ, ενώ στην τρίτη θέση έρχεται η μεγάλη έκπληξη με την Καμάλα Χάρις, την πρώτη μαύρη ασιατικής καταγωγής γυναίκα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Την τέταρτη θέση στη λίστα του «Forbes» καταλαμβάνει η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ την πεντάδα ολοκληρώνει η επιχειρηματίας, Μελίντα Γκέιτς, σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς και πρώην γενική διευθύντρια προϊόντων πληροφορικής στην εταιρεία Microsoft.

Στην 20η θέση της λίστα βρίσκεται η ιέρεια της αμερικανικής τηλεόρασης, Όπρα Γουίνφρι, ενώ στην 46η θέση η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας. Η Ριάνα καταλαμβάνει την 69η θέση, ενώ λίγο πιο κάτω, στην 72η θέση εμφανίζεται και η Μπιγιονσέ. Ακολουθούν η Τέιλορ Σουίφτ στη θέση 82, αλλά και η Ρις Γουίδερσπουν στη θέση 92.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον στη φετινή λίστα του «Forbes» είναι πως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του περιοδικού, «πρωθυπουργοί έως και στελέχη επιχειρήσεων απέκτησαν θέση στη λίστα για τα επιτεύγματά τους βοηθώντας στον έλεγχο του θανατηφόρου μεταδοτικού ιού της νόσου Covid- 19, που έχει ήδη μολύνει πάνω από 67 εκατομμύρια ανθρώπους κι έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων».

Στο πλαίσιο αυτό, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Ζακίντα Άρντερν, η πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ίνγκεν, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν και η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιούρικο Κόικ, φιγουράρουν στη λίστα καθώς κρίθηκαν «ιδιαίτερα αποτελεσματικές».

Τι είναι η λίστα Fobres

Το Forbes (προφέρεται: είναι αμερικανικό περιοδικό με θέμα τις επιχειρήσεις και ανήκει στη Forbes, Inc. Το περιοδικό κυκλοφορεί 2 φορές τη βδομάδα και ασχολείται κυρίως με την οικονομία, την επένδυση, τη βιομηχανία και το εμπόριο. Στο περιοδικό βρίσκουν χώρο και θέματα που αφορούν την τεχνολογία, την επικοινωνία, την επιστήμη και τον νόμο. Τα γραφεία του περιοδικού βρίσκονται στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, στην πόλη Τζέρσεϊ Σίτι.

Κυριότεροι ανταγωνιστές του περιοδικού, στις ΗΠΑ, στην κατηγορία των περιοδικών που αφορούν τις επιχειρήσεις είναι το Fortune και το Bloomberg Businessweek. Το περιοδικό είναι, επίσης, γνωστό για τις λίστες που δημοσιεύει, μεταξύ άλλων τη λίστα με τους πλουσιότερους αμερικανούς (Forbes 400) και τη λίστα με τις πλουσιότερες επιχειρήσεις παγκοσμίως (Forbes Global 2000). Το μότο του περιοδικού είναι: The Capitalist Tool (ελεύθερη μετάφραση: Το καπιταλιστικό εργαλείο). Πρόεδρος και αρχισυντάκτης του περιοδικού είναι ο Στιβ Φόρμπς και ο Διευθύνων Σύμβουλος ο Μάικ Περλίς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments