Πως Να

Πώς να κρεμάσω τις κουρτίνες σωστά

Πώς να κρεμάσω τις κουρτίνες σωστά
Κρέμασμα κουρτίνας: Είναι σαν τα χαλιά, δεν γίνεται δηλαδή να λείπουν από ένα σπίτι.

Παραμένοντας στο σπίτι για αρκετές ώρες λόγω των περιοριστικών μέτρων και του lockdown, είναι η ιδανική ευκαιρία να κάνουμε δουλειές που είτε δεν φανταζόμασταν είτε αποφεύγαμε λόγω περιορισμένου χρόνου.

Το σίγουρο είναι πως οι κουρτίνες είναι σαν τα χαλιά, δεν γίνεται δηλαδή να λείπουν από ένα σπίτι. Για αυτό και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πρόκειται για ένα αναπόσπαστο κομμάτι κάθε δωματίου, συμπληρώνοντας τη διακόσμησή του.

Σύμφωνα με τους διακοσμητές, βοηθούν στον έλεγχο του φωτός, χαρίζουν ζεστασιά, επιτρέπουν να έχετε ιδιωτικές στιγμές χωρίς να σας βλέπουν οι γείτονες, αποκαλύπτουν το στιλ σας και προσθέτουν χρώμα στον χώρο. Αρκεί βέβαια, να τις κρεμάσετε σωστά…!

Για να το καταφέρετε αυτό, υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες. Για αρχή, επιλέξτε ένα κουρτινόξυλο που είναι πιο φαρδύ από το μέγεθος του παραθύρου σας. Αυτό θα επιτρέψει στην κουρτίνα να πέφτει ομοιόμορφα σε περίπτωση που την πιάνετε στο πλάι. Αυτό σημαίνει ότι το κουρτινόξυλο πρέπει να εξέχει 20 με 30 πόντους συνολικά από το παράθυρο.

Επίσης, όσο πιο ψηλά βάλετε το κουρτινόξυλο, τόσο πιο ψηλό θα φαίνεται το παράθυρο. Για αυτό τοποθετήστε το πιο κοντά στο ταβάνι. Ο κανόνας λέει πως το κουρτινόξυλο πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον 10 με 15 εκατοστά πάνω από το πλαίσιο του παραθύρου.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρκετό ύφασμα εφόσον θέλετε οι κουρτίνες να φαίνονται πλούσιες και όχι λειψές. Αν σχεδιάζετε να τις κλείνετε, τότε χρειάζεστε αρκετό ύφασμα για ένα κομψό αποτέλεσμα. Για αυτό καλό είναι να είναι περίπου 2,5 φορές το μήκος του κουρτινόξυλου.

Το μήκος εξάλλου, σύμφωνα με τον Σπύρο Σούλη, παίζει μεγάλο ρόλο για το πώς θα φαίνονται οι κουρτίνες σας. Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε λίγο ύφασμα να πέφτει στο πάτωμα, δημιουργώντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Αν δεν θέλετε όμως, να ανησυχείτε ότι θα λερωθούν και θα «σέρνονται», τότε σταματήστε τις λίγο πριν ακουμπήσουν το πάτωμα, περίπου δύο εκατοστά πάνω από το πάτωμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments