Οικονομία

ΑΑΔΕ: Επανένταξη στη ρύθμιση των 100 – 120 δόσεων λόγω πανδημίας

ΑΑΔΕ: Επανένταξη στη ρύθμιση των 100 – 120 δόσεων λόγω πανδημίας
ΑΑΔΕ: Για όσους έχασαν την ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεων από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο, εξαιτίας της πανδημίας, ανοίγει η πλατφόρμα myBusinessSupport ώστε να επανενταχθούν.

Οι πληγέντες από την πανδημία, που έχασαν τη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο θα μπορούν να ενταχθούν εκ νέου στο πρόγραμμα. Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας myBusinessSupport, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, για να ενταχθούν με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, για την υπολειπόμενη οφειλή και για τις δόσεις, που απομένουν.

Για την επανένταξη στις ρυθμίσεις, πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση και να καταβάλουν, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, τη δόση Δεκεμβρίου 2020.

Η καταβολή της δόσης Δεκεμβρίου πρέπει να γίνει σε πίστωση της Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο), είτε μέσω web-banking είτε σε υποκατάστημα στην τράπεζά, μόνο αν δεν είναι δυνατή η καταβολή μέσω webbanking. Η επανένταξη των οφειλετών στις ρυθμίσεις γίνεται την επομένη εργάσιμη από την ημέρα παραλαβής του σχετικού αρχείου των τραπεζών από την Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΓΔΗΛΕΔ) της ΑΑΔΕ.

Η ΓΔΗΛΕΔ θα εκκινήσει τη διαδικασία του σχετικού ελέγχου στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Για πληρωμές, που θα γίνουν στις 31 Δεκεμβρίου 2020, η επανένταξη θα ολοκληρωθεί έως και την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021. Στη συνέχεια, στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση, στο myTAXISnet, θα επικαιροποιηθεί η εικόνα της ρύθμισης (δόσεις, ποσά, ημερομηνίες καταβολής).

Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις επανένταξης ρυθμίσεων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (ν. 4469/2017) πραγματοποιούνται στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης (Ε.Μ.ΕΙΣ.) της ΑΑΔΕ.

Την ίδια στιγμή παραμένει ανοιχτή η ΕΡΓΑΝΗ για όσους εργαζόμενους δεν υπέβαλαν το σχετικό έντυπο

Διευκρινίσεις για το επίδομα των 800 ευρώ και το δώρο των Χριστουγέννων έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχει ήδη ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος 800 ευρώ για τις αναστολές του Νοεμβρίου. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχει μια κατηγορία 24.000 εργαζομένων σε αναστολή που δεν έχουν υποβάλει στην ΕΡΓΑΝΗ τα στοιχεία τους.

«Μόνο για το μήνα Νοέμβριο, μες στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε πει και δεσμευτεί και ακόμα πιο μπροστά, έχουμε ήδη καταβάλει από την Παρασκευή συνολικά σε 675.000 εργαζόμενους το ποσό των 440 εκατ. ευρώ. Από την αρχή της κρίσης το σύνολο των εργαζομένων που έχουν πληρωθεί από την ΕΡΓΑΝΗ είναι πάνω από 3,4 εκατ. δικαιούχοι με ποσό που υπερβαίνει τα 2,5 δισεκ. ευρώ» είπε.

Ακόμη, ανέφερε:

“Δυστυχώς, για το μήνα Νοέμβριο μαζί με τις υποβολές που έχουν συντελεστεί από τους λογιστές, επιχειρήσεις κλπ  υπήρξαν και εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν το αντίστοιχο έντυπο στην ΕΡΓΑΝΗ, περίπου 24.000 δικαιούχοι. Γι’ αυτούς η ΕΡΓΑΝΗ παραμένει ανοιχτή για να τους πληρώσουμε το συντομότερο δυνατό. Επίσης, 14.736 δικαιούχοι είχαν κάνει λάθος τα έντυπα υποβολής στην Εργάνη θα πληρωθούν τώρα. Δευτέρα ή Τρίτη εκτιμώ ότι θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή. Τα ποσά έχουν καταβληθεί ήδη στο τραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments