Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 93-97

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 93-97
Παναθηναϊκός Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ γύρισε από το -14 του 25' και είχε δύο ευκαιρίες να κερδίσει, αλλά λύγισε στη δεύτερη παράταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης (97-93) για τη 14η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Ρεάλ με 97-93 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις, αλλά έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει για τη διαιτησία!

Οι Πράσινοι διαμαρτύρονται έντονα κυρίως για μια απίστευτη απόφαση των διαιτητών να μη σφυρίξουν φάουλ σε πεντακάθαρο σπρώξιμο του Τόμπκινς στον Μπέντιλ περίπου ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη της δεύτερης παράτασης, με το σκορ στο 85-87 υπέρ της Ρεάλ. Αντί ο Παναθηναϊκός να εκτέλεσει βολές, οι Ισπανοί πέτυχαν ένα εύκολο καλάθι μετά τη μη υπόδειξη του φάουλ, έκαναν το σκορ 85-89 ουσιαστικά “καθάρισαν” το παιχνίδι!

Ο Παναθηναϊκός έκανε σπουδαία εμφάνιση και κατάφερε να γυρίσει από το -14 στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου. Οι Πράσινοι βρέθηκαν να προηγούνται με 68-66 στην κανονική διάρκεια, όταν ο Τόμπκινς αστόχησε σε τρίποντο, όμως ολιγώρησαν με αποτέλεσμα να χάσουν δύο ριμπάουντ στη σειρά και ο Γιούλ να ισοαφαρίσει σε 68-68. Στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας ο Νέντοβιτς δεν κατάφερε καν να σουτάρει και διαμαρτυρήθηκε πως του έγινε φάουλ από τον Τέιλορ, με τους διαιτητές να μη σφυρίζουν κάτι.

Ο Νέντοβιτς είχε 27 πόντους, με τον Παπαπέτρου να προσθέτει 18, ενώ φοβερή εμφάνιση έκαναν επίσης οι Παπαγιάννης και Μπέντιλ, με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. Για τη Ρεάλ ο Ταβάρες είχε 20 πόντους, ο Αμπάλδε 19 με πολλά κρίσιμα καλάθια και ο Ράντολφ 18.

Ο Παναθηναϊκός έχασε κι άλλο έδαφος πέφτοντας στο 4-9 στη Euroleague και την Πέμπτη υποδέχονται την Άλμπα στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο παιχνίδι, καθώς μπόρεσε να περιορίσει τα επιθετικά υπερόπλα της Ρεάλ με όπλο την αμυντική του προσήλωση και τη μεγάλη ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ. Οι Πράσινοι κατάφεραν να οδηγήσουν το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο και προηγήθηκαν με 11-6 στο 5′, με τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες, έχοντας δύο καρφώματα και ισάριθμες τάπες. Η Ρεάλ απάντησε με σερί 5-0 (11-11), με τους Μήτογλου και Σαντ-Ρος να βάζουν ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό, που ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 15-14 υπέρ του.

Η Ρεάλ ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και με επιμέρους σκορ 9-2 προηγήθηκε με 17-23. Οι Πράσινοι βρήκαν λύσεις από τον Μπεν Μπέντιλ, ο οποίος πέτυχε 9 σερί πόντους και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να μειώσει στον πόντο (26-27), ενώ στη συνέχεια ο Παπαπέτρου ισοφάρισε σε 29-29 με τρίποντο. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Τόμπκινς και Γιούλ να πετυχαίνουν 4 αναπάντητους πόντους και τη Ρεάλ να προηγείται με 29-33.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Παναθηναϊκό στην τρίτη περίοδο εξαιτίας της “κατάρρευσης” της άμυνάς τους. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ οι Πράσινοι έβγαλαν το πρώτο ημίχρονο με παθητικό 33 πόντους, δέχθηκαν 23 σε ένα δεκάλεπτο. Ο Ταβάρες και ο Ράντολφ έκαναν τεράστια ζημιά στην ομάδα του Βόβορα, καθώς η ρακέτα του Παναθηναϊκού θύμιζε… αφύλακτη διάβαση σε αρκετές φάσεις. Μέσα σε 4 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ έτρεξε επιμέρους σκορ 10-4 και ξέφυγε για πρώτη φορά με 12 πόντους (31-43). Παρά τις προσπάθειες των Παπαγιάννη και Μακ στην επίθεση, ο Ράντολφ με συνεχείς πόντους κράτησε τη Ρεάλ μπροστά με +14 (33-47), για να πάρει τη σκυτάλη ο Κάρολ (41-54) Μακ και Μπέντιλ σκόραραν στις τελευταίες κατοχές του τρίτου δεκαλέπτου και μείωσαν σε 48-56.

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στην τελευταία περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να γυρύζει το ματς μέσα από την άμυνά του, αφού δέχθηκε μόλις 12 πόντους! Ο Νέντοβιτς… ξύπνησε και κουβάλησε επιθετικά το Τριφύλλι που “ροκάνισε” τη διαφορά πολύ γρήγορα και βρέθηκε σε απόσταση βολής στο 33′ (60-62). Η Ρεάλ ξέφυγε δια χειρός Γιούλ (61-66), αλλά ο Νέντοβιτς πέτυχε γκολ-φάουλ (64-66), ο Παπαπέτρου ισοφάρισε και ο Νέντοβιτς έβαλε μπροστά το Τριφύλλι (68-66) με δύο βολές! Στο τελευταίο δίλεπτο οι δύο ομάδες ήταν άστοχες, παίρνοντας τραβηγμένες προσπάθειες, για να φτάσουμε στην τελευταία κατοχή της Ρεάλ, όταν ο Τόμπκινς αστόχησε σε τρίποντο, αλλά οι Πράσινοι έχασαν το ριμπάουντ και ο Γιούλ ισοφάρισε σε 68-68 με φόλοου. Στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας ο Παναθηναϊκός, ο Τέιλορ «κλείδωσε» τον Νέντοβιτς, που δεν μπόρεσε να εκδηλώσει επίθεση, διαμαρτυρόμενος για φάουλ, και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments