Αθλητισμός

Σιμάνσκι ΑΕΚ: Τι γίνεται με τον Πολωνό μέσο

Σιμάνσκι ΑΕΚ: Τι γίνεται με τον Πολωνό μέσο
Σιμάνσκι ΑΕΚ: Ο Πολωνός δείχνει τη διάθεση να παλέψει για τη θέση του στην ομάδα. Ερωτηματικό αν θα τα καταφέρει.

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει ιδιαίτερα την ΑΕΚ φέτος αφού έχει ταλαιπωρηθεί από τον τραυματισμό του. Ο ίδιος, πάντως, θέλει να παίξει στην Ένωση και να καθιερωθεί. Στο θέμα αναφέρεται με ρεπορτάζ της η εφημερίδα Live Sport.

Η καθημερινή αθλητική εφημερίδα γράφει: «Ο Σιμάνσκι έμεινε ξανά εκτός αποστολής για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα παρότι έχει επιστρέψει στη δράση. Ο Πολωνός έχασε την αρχή της σεζόν εξαιτίας τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα, όμως επέστρεψε πριν από λίγες εβδομάδες κόντρα στην Λάρισα. Ο αποκλεισμός του από την 18αδα αποτέλεσε έκπληξη. Κι ο ίδιος ανέβασε στα social media μια φωτογραφία του από το περσινό ματς με τον ΟΦΗ, όπου έγραψε «Never give up», δηλαδή «Μην τα παρατάς ποτέ». Μήνυμα που σηκώνει πολλές ερμηνείες».

Να σημειώσουμε ότι τον Σιμάνσκι η ΑΕΚ τον είχε αποκτήσει από την Αχμάτ Γκρόζνι, o οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την Ένωση.  Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1995, στην πόλη Κράσνικ της Πολωνίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της τοπικής ομάδας (Σταλ Κράσνικ) και το 2011 πήρε μεταγραφή στην Μπελχάτοφ, με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο δύο χρόνια αργότερα.

Την σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε στη Γιαγκελόνια, ενώ στο τέλος της χρονιάς πήρε μεταγραφή για τη Βίσλα Πλοκ. Στον ενάμιση χρόνο που αγωνίστηκε εκεί μέτρησε 52 συμμετοχές, με οκτώ γκολ και οκτώ ασίστ, κερδίζοντας τη μεταγραφή του στην ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι τον Ιανουάριο του 2019. Στον ένα χρόνο παρουσίας του στη Ρωσία κατέγραψε 13 συμμετοχές.

Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα ανδρών της Πολωνίας, με τη φανέλα της οποίας έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριου του 2018 στο παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία (1-1) για το Nations League. Βλέπει τον κόσμο από το 1.85 και αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ.

Από την ΑΕΚ αποκτήθηκε ως δανεικός με οψιόν αγοράς στις 14 του περασμένου Ιανουαρίου και στη συνέχεια ήρθε στην ομάδα με κανονική μεταγραφή.  Μέχρι σήμερα στην ΑΕΚ έχει 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 1 γκολ και 1 ασίστ, ενώ έχει δει την κίτρινη κάρτα 5 φορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments