Τεχνολογία

Το iOS 14.3 φέρνει το ProRAW στις κάμερες του iPhone 12 Pro και 12 Pro Max

Το iOS 14.3 φέρνει το ProRAW στις κάμερες του iPhone 12 Pro και 12 Pro Max
Το iOS 14.3 είναι εδώ και μαζί φέρνει την υπόσχεση της Apple για το ProRAW χαρακτηριστικό, μετατρέποντας τις κάμερες των iPhone 12 Pro και 12 Pro Max σε ακόμα πιο ισχυρά εργαλεία.

Τα iPhones είχαν εδώ και καιρό τη δυνατότητα να καταγράφουν σε RAW μορφή αρχείων, αλλά με αυτόν τον τρόπο ο φωτογράφος έχανε τα οφέλη της υπολογιστικής επεξεργασίας που είχε όταν κατέγραφε μία εικόνα με την κανονική εφαρμογή της κάμερας του τηλεφώνου. Το ProRAW έρχεται να συνδυάσει τα οφέλη των αλγορίθμων της Apple με τα οφέλη της επεξεργασίας εκ των υστέρων ενός RAW αρχείου. Συνδυάζει για πρώτη φορά το Smart HDR και το Deep Fusion με τον έλεγχο του φωτογράφου στο white balance, στην έκθεση, στην οξύτητα, στο dynamic range και σε πολλά ακόμα χαρακτηριστικά.

Το ProRAW μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τις πίσω κάμερες των iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max μόνο. Πρέπει να το ενεργοποιήσετε από τις επιλογές της κάμερας στο μενού των ρυθμίσεων. Έπειτα, θα δείτε ένα “RAW” πλήκτρο στην πάνω δεξιά πλευρά της εφαρμογής της κάμερας. Προσέξτε όμως καθώς με το ProRAW ενεργοποιημένο το μέγεθος των αρχείων είναι σημαντικά μεγαλύτερο από απλές φωτογραφίες και κυμαίνεται στα 25MB το καθένα. Οι ProRAW εικόνες εμφανίζονται στη συλλογή σας όπως όλες οι άλλες, αλλά αν προσπαθήσετε να τις μοιραστείτε στο Instagram δε θα μπορέσετε. Θα πρέπει να τις κάνετε export σε μορφή JPEG ή HEIC πριν να τις ανεβάσετε στα social media.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το unboxholics.com για να επεξεργαστείτε τις ProRAW εικόνες μπορείτε να το κάνετε είτε απευθείας μέσω της εφαρμογής Apple Photos, είτε από εφαρμογές τρίτων που χρησιμοποιούν το RAW converter της Apple, όπως οι Halide, Pixelmator, Darkroom και Affinity Photo. Μπορείτε να τις επεξεργαστείτε και με εφαρμογές που χρησιμοποιούν το δικό τους RAW converter, όπως οι Photoshop, Lightroom, Capture One, αλλά θα υστερούν σε κάποιες δυνατότητες, τουλάχιστον μέχρι να αναβαθμιστούν για να λειτουργούν καλύτερα με το ProRAW.

AirPods Max: Αυτά είναι τα νέα ακουστικά της Apple – Πόσο κοστίζουν

Τα AirPods Max είναι τα νέα ακουστικά της Apple τα οποία παρουσίασε προσφάτως (την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου) και πρόκειται για τις πρώτα over-the-ear συσκευές (δηλαδή ακουστικά που καλύπτουν όλο το αυτί) ενώ σύμφωνα με ό,τι αναμένεται, θα κυκλοφορήσουν στις 15 Δεκεμβρίου, έναντι του ποσού των 549 δολαρίων.

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, τα AirPods Max συνδυάζουν ήχο υψηλής ποιότητας με κορυφαία απόδοση για να προσφέρουν μια απαράμιλλη εμπειρία ακρόασης. Κάθε μέρος τους λειτουργεί για να παράγει ήχο με εξαιρετικά χαμηλή παραμόρφωση σε όλο το ακουστικό εύρος. Από βαθιά, πλούσια μπάσα έως ακριβή μεσαία και καθαρά, καθαρά ψηλά, θα ακούει κανείς κάθε νότα με μια νέα αίσθηση σαφήνειας. svg%3E

Μάλιστα, είναι διαθέσιμα σε πέντε χρώματα (Space Grey, Sky Blue, Πράσινο, Ασημί και Ροζ) ενώ ανήκουν στην «οικογένεια» των AirPods προσφέροντας την καλύτερη δυνατή ασύρματη εμπειρία μιας και τα νέα ασύρματα over-ear headphones διαθέτουν τεχνολογίες Adaptive EQ, ενεργή ακύρωση θορύβου και Spatial Audio.

Αυτό σημαίνει πως τα εν λόγω ακουστικά της Apple αποτελούν μια πιο premium έκδοση των κλασσικών, πλέον AirPods, και σύμφωνα με την εταιρεία χαρίζουν εκπληκτική ποιότητα ήχου και περιλαμβάνουν active noise cancellation (ακύρωση εξωτερικού θορύβου), άμεση ανταπόκριση από τη Siri και όλες τις άλλες λειτουργίες των AirPods. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, έχουν βάρος 384 γραμμάρια και έρχονται με dynamic driver 40mm, ενώ διαθέτουν ισχυρά chipsets H1 για να εξασφαλίσουν την άψογη ποιότητα ήχου. Στο δεξί ακουστικό, θα βρει κανείς ρυθμιστικό για την ένταση του ήχου και τη διαχείριση της αναπαραγωγής ή των κλήσεων.

Και να αναφέρουμε πως η σχετική φημολογία είχε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, δηλαδή από το 2018, όσο αφορά στις προθέσεις της Apple να εισέλθει στην κατηγορία των ακουστικών κεφαλής υψηλού επιπέδου, ενώ απεδείχθη αληθινή η φημολογία για κάποια ανακοίνωση της εταιρείας πριν από το τέλος του χρόνου με τον αμερικανικό κολοσσό να διαθέτει τα AirPods Max τόσο στην αγορά των ΗΠΑ όσο και δεκάδων ακόμα χωρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments