Διεθνή

Η Ολλανδία επιβάλλει αυστηρό lockdown 5 εβδομάδων – Δραματική έκκληση Ρούτε

Η Ολλανδία επιβάλλει αυστηρό lockdown 5 εβδομάδων – Δραματική έκκληση Ρούτε
Ολλανδία lockdown: Η ολλανδική κυβέρνηση συγκάλεσε την Κυριακή έκτακτο συμβούλιο για να συζητήσει τη λήψη επιπλέον μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων, τα οποία και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας σήμερα

Σε αυστηρό Lockdown μέχρι τις 19 Ιανουαρίου εισέρχεται από αύριο η Ολλανδία, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει δραματικά υψηλό.

«Η Ολλανδία εισέρχεται σε αυστηρό lockdown για πέντε εβδομάδες» δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες της Ολλανδίας. Ο Ολλανδός μιλούσε στη Χάγη, την ώρα που έξω από το κτίριο συγκεντρωμένο πλήθος διαδήλωνε ενάντια στα μέτρα για τον κορωνοϊό. «Η πραγματικότητα είναι πως δεν πρόκειται για μια απλή και αθώα γριπούλα, όπως ορισμένοι -όπως οι διαδηλωτές έξω- νομίζουν», δήλωσε ο Ρούτε. «Ο ιός μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε πολύ σκληρά». Η ολλανδική κυβέρνηση συγκάλεσε την Κυριακή έκτακτο συμβούλιο για να συζητήσει τη λήψη επιπλέον μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων, τα οποία και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας σήμερα.

Κλείνουν καταστήματα, θέατρα και μουσεία στην Ολλανδία

Από την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου όλα τα καταστήματα βάζουν «λουκέτο» -πλην εκείνων που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία- όπως και τα κομμωτήρια, τα μουσεία και τα θέατρα. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν για το ίδιο διάστημα -ως τις 19 Ιανουαρίου- μαθήματα με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά σχεδόν 10.000 σε μία ημέρα, όπως προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις εθνικές υγειονομικές αρχές την Κυριακή, γεγονός που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη Οκτωβρίου.

Η αύξηση εξακολουθεί να εμφανίζει την ανοδική τάση που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς φαίνεται ότι έχουν περιοριστεί τα αποτελέσματα από το μερικό lockdown που ισχύει από τις 13 Οκτωβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments