Ελλάδα

Σοφία Νικολάου φυλακές: Αθώοι ο Γιώργος Βούτσης και ο Ιταλός αντιεξουσιαστής που συνελήφθησαν την Τρίτη

Σοφία Νικολάου φυλακές: Αθώοι ο Γιώργος Βούτσης και ο Ιταλός αντιεξουσιαστής που συνελήφθησαν την Τρίτη
Σοφία Νικολάου φυλακές: Αθωώθηκαν ο Γιώργος Βούτσης και ο Ιταλός αντιεξουσιαστής που συνελήφθησαν για τα αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αθώωσε τον Γιώργο Βούτση-Βογιατζή και τον Ιταλό αντιεξουσιαστή που συνελήφθησαν χθες Τρίτη κατά την παρέμβαση που έκαναν, πετώντας τρικάκια έξω από το γραφείο της Σοφίας Νικολάου, γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής. Οι δύο άνδρες κατηγορούνταν για απείθεια και αντίσταση.

Για το τρίτο αδίκημα που τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, αυτό της εξύβρισης, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης έτσι ώστε να κληθεί και να καταθέσει η Σοφία Νικολάου στο Δικαστήριο και να διευκρινίσει εάν ένιωσε τρόμο και απειλή, καθώς η κατάθεση της στην Αστυνομία αντικρούει τις δημόσιες τοποθετήσεις της.

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Γιώργος Βούτσης

Ο 40χρόνος κατηγορούμενος, γιος του πρώην προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, στην απολογία του, παραδέχτηκε ότι πετούσε τρικάκια και είπε ότι η πράξη αυτή ήταν «Αντιπληροφόρηση. Να γίνουμε η φωνή των κρατουμένων».

Την ίδια στιγμή, τόνισε πως διαφωνεί με την ύβρη και τη διαπόμπευση προσώπων ως αναρχικός. «Σκοπός δεν ήταν να προσβάλουμε και να θίξουμε… Δεν αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είχε κάποια ύβρη ή τρομοκρατία. Είναι μια πολιτική κριτική. Η συγκεκριμένη κυρία ο λόγος που την αναφέραμε είναι ότι πριν από 15 μέρες αυτοκτόνησε 35χρονος στον Δομοκό, ο οποίος ήταν μέσα για χρέη επειδή δεν άντεξε τις συνθήκες στη φυλακή. Στις φυλακές Λάρισας υπήρξαν 4 νεκροί από Covid ενώ αν είχε πάει ο ΕΟΔΥ θα είχαν σωθεί», είπε στο Δικαστήριο.

Πρόεδρος: Πως συνδέετε αυτούς τους θανάτους με την κυρία Νικολάου;

Κατηγορούμενος: Η κυβέρνηση είναι συνολικά δολοφονική. Έξω έχεις τη δυνατότητα να πας στο νοσοκομείο. Υπήρξα κρατούμενος και ξέρω. Ο κρατούμενος δεν μπορεί να πάει.

Έπειτα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η κίνηση είχε στόχο να καταγγείλει ότι δεν προχωράει η αποσυμφόρηση των φυλακών χαρακτηρίζοντας λογικά τα αιτήματα των κρατουμένων σε κατάσταση πανδημίας.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου είπε: «Από εμένα προσωπικά δεν έχει να φοβάται κάτι η κυρία Νικολάου. Έχει να φοβάται από το λαό, τους κρατούμενους».

Για τη στιγμή της σύλληψης είπε ότι: «Όταν μπήκαν μπροστά οι αστυνομικοί και μας είπαν να σταματήσουμε, σταματήσαμε. Θα μπορούσαμε να φύγουμε, αλλά δεν φύγαμε».

Η απολογία του Ιταλού αντιεξουσιαστή

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι Ιταλός, στην απολογία του τόνισε: «Δεν έχω διάθεση να απολογηθώ για κάτι που θα έκανα ξανά πολλές φορές. Γνωρίζω το ρόλο της κας. Νικολάου. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για τους θανάτους στις φυλακές λόγω πανδημίας και τις συνθήκες κράτησης ήταν αυτή η διαμαρτυρία… Αυτός ο άνθρωπος που με τις ενέργειες του οδηγεί στο θάνατο εμμέσως άλλους ανθρώπους, είναι δολοφόνος . Δεν έχω πρόθεση εξύβρισης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments