Ελλάδα

Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Θριασίου»

Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Θριασίου»
Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής: Στο που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Δυτική Αττική αναφέρθηκε ο Λευτέρης Κοσμόπουλος σημειώνοντας ότι «αν ξεφύγει η κατάσταση θα επηρεάσει όλο τον νομό».

Εντείνεται η ανησυχία της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στη Δυτική Αττική. Επί του θέματος o αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, σχολίασε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι οικισμοί που έχουν μολυνθεί καθώς εκεί δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Μιλώντας στο Mega o κ. Κοσμόπουλος είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Θριασίου. «Το πρόβλημα υπάρχει σε συγκεκριμένες περιοχές και οικισμούς όπου κατοικούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες», υπογράμμισε και ερωτώμενος αν τα κρούσματα εντοπίζονται σε περιοχές με Ρομά αποκρίθηκε ότι δεν είναι μόνο αυτές.

«Δεν είναι μόνο οι Ρομά, είναι συγκεκριμένοι οικισμοί, αυτό το έχουμε δει από τις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει αυτοί που νοσούν οπότε ξέρουμε ότι είναι συγκεκριμένοι οικισμοί σε συγκεκριμένες περιοχές και τα μέτρα θα πρέπει να είναι στοχευμένα προς αυτήν την κατεύθυνση», ανέφερε σχετικά και συμπλήρωσε ότι “σε αυτές τις περιοχές δεν τηρούνται τα μέτρα. Έχουν αναφερθεί και περιστατικά και με γλέντια”.

Μάλιστα χτες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, είχε συνάντηση στην Ελευσίνα με τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής, όπου επισημάνθηκε πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη ανάμεσα στις προτάσεις είναι “να γίνονται στοχευμένα τεστ και έλεγχοι στις περιοχές με τα αυξημένα κρούσματα, να γίνει ενημέρωση και σωστή ιχνηλάτηση”.

Πάντως, όπως σημείωσε ο ίδιος είναι δύσκολο να αποφασιστεί ολικό lockdown στην περιοχή. «Για να γίνει ολικό lockdown στη Δυτική Αττική πρέπει να παγώσει η οικονομία της χώρας. Κι αυτό διότι η Δυτική Αττική είναι μια πολυσύνθετη περιοχή με εκατοντάδες βιοτεχνίες και βιομηχανίες και λιμάνι. Επίσης δεν μπορεί να εφαρμοστεί και η τηλεργασία γιατί πρόκειται για χειρονακτικές εργασίες” είπε.

“Χρειάζεται προσοχή γιατί αν ξεφύγει η κατάσταση στη δυτική Αττική θα επηρεάσει όλο τον νομό», κατέληξε ο κ. Κοσμόπουλος.

Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χτες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, 1.197 νέες μολύνσεις από τον , 85 νεκρούς και 552 διασωληνωμένους. Μάλιστα, στην ενημέρωσή του ανέλυσε την κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική, ανά τομείς. Στην Αττική εντοπίστηκαν 281 κρούσματα, τα οποία κατανέμονται ως εξής:

  • Ο Βόρειος Τομέας Αθηνών έχει 42 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 22,86)
  • Ο Δυτικός Τομέας Αθηνών έχει 53 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 29,86)
  • Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών έχει 58 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 44)
  • Ο Νότιος Τομέας Αθηνών έχει 13 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 12,86).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments