Ελλάδα

Ρεβεγιόν κορωνοϊός: «Η αστυνομία θα ερευνά σπίτια μετά από καταγγελίες» δήλωσε εκπρόσωπος των ειδικών φουρών

Ρεβεγιόν κορωνοϊός: «Η αστυνομία θα ερευνά σπίτια μετά από καταγγελίες» δήλωσε εκπρόσωπος των ειδικών φουρών
Ρεβεγιόν κορωνοϊός: Ο Στράτος Μαυροειδάκος, μίλησε για τους ελέγχους που θα κάνει η αστυνομία τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένας αστυνομικός σε κάθε σπίτι.

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η αστυνομία ετοιμάζεται κι αυτή για την τήρηση των μέτρων. Προβληματισμός υπάρχει για τα ρεβεγιόν σε σπίτια και για το κατά πόσο η αστυνομία θα μπορεί να ελέγξει αν τηρείται το όριο των 9 ατόμων. Ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μίλησε για το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και για τα κορωνοπάρτι που προβληματίζουν τους αστυνομικούς.

Πώς θα ελεγχθούν τα ρεβεγιόν – Επέμβαση μετά από καταγγελία

Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε ότι όπου υπάρχει καταγγελία θα γίνεται έρευνα και σε τυχόν πάρτι θα γίνεται παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Όπου υπάρχει καταγγελία θα γίνεται μία διερευνητική έρευνα από άνδρες της ομάδας Δράσης και της ΔΙΑΣ. Σε περίπτωση που υπάρχει κάτι πιο έντονο όπως πάρτι που είχαμε δει παλαιότερα σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες, θα υπάρξει επέμβαση με εισαγγελέα και θα γίνεται η ποινική διαδικασία που υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις», είπε ο κ. Μαυροειδάκος στο MEGA.

Αν οι «υπεράριθμοι καλεσμένοι» έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ

Σε ερώτηση αν απαγορεύεται να γίνει συγκέντρωση σε σπίτι άνω των εννέα ατόμων, τα οποία θα έχουν όλα αρνητικά rapid tests, ο κ. Μαυροειδάκος είπε πως «σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε λάβει απαγορεύεται πάνω από εννέα άτομα. Αυτά δεν μπορούμε να τα διαπιστώσουμε εμείς είναι όλα εικασίες. Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν μπορεί να υπάρχουν αστυνομικοί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς που μπορούν να κάνουν τέτοιους ελέγχους. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να το καταλάβουμε από μόνοι μας».

«Η αστυνομία δεν μπορεί να διαπιστώσει που θα κινηθείτε το σίγουρο είναι πως δεν μπορείτε να βγείτε από την περιφέρεια. Το σίγουρο είναι πως αν γίνει καταγγελία η αστυνομία θα επεμβαίνει και θα επιβάλλει πρόστιμα», επεσήμανε. «Στους ελέγχους όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους αστυνομικούς», είπε ο κ. Μαυροειδάκος,

Κορωνοπάρτι στον Άλιμο

Ομάδα νεαρών στον Άλιμο επιχείρησε να στήσει υπαίθριο κορωνο-πάρτι εν μέσω lockdown, το βράδυ του Σαββάτου. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που είχαν την πληροφορία ότι πάνω από 50 νεαρά άτομα είχαν συγκεντρωθεί στον λόφο Πανί, έσπευσαν στο σημείο.

Η παρουσία της Αστυνομίας στο σημείο προκάλεσε τον… εκνευρισμό των συγκεντρωμένων, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 15 προσαγωγές ενώ «έκοψε» αρκετά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments