Ελλάδα

Μαγιορκίνης για μετάλλαξη κορωνοϊού – «Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός μας ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις»

Μαγιορκίνης για μετάλλαξη κορωνοϊού – «Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός μας ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις»
Μαγιορκίνης ενημέρωση: Δείτε live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ζωντανά διεξάγεται αυτή την ώρα η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα στο υπουργείο Υγείας. Η ενημέρωση γίνεται εκτάκτως σήμερα με την παρουσία του ο υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, καθώς την Παρασκευή είναι Χριστούγεννα.

Σε αυτήν θα συμμετάσχουν επίσης ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, αλλά και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη των μέτρων που θα ισχύουν για τις ημέρες των εορτών. Ήδη κυβερνητικά στελέχη έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι διαφορετικός, υπό τον φόβο της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο καθηγητής Μαγιορκίνης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ στην συνέχεια μίλησε για τα στοιχεία της πανδημίας στην Ευρώπη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Γερμανία και την Βρετανία.

Έως και 15% λιγότερες διαγνώσεις στην Αττική αυτή την εβδομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Θεσσαλονίκη να φτάνει το 28%. Την ίδια στιγμή, πάντως, το επιδημιολογικό φορτίο στην συμπρωτεύουσα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από ό, τι στην Αττική, είπε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε:

“Συναντήσεις σε κλειστούς χώρους, με κόσμο και χωρίς μάσκες. δημιουργούν τις βέλτιστες συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού”, συνέχισε ο καθηγητής, τονίζοντας πως το ιδανικό θα ήταν να κάνουμε γιορτές μόνο με τα στενά μέλη της οικογένειάς μας. Αποφεύγουμε αγκαλιές και φιλιά, συναντιόμαστε με τα ίδια άτομα στις γιορτές διατηρώντας την κοινωνική μας “φούσκα” είναι μερικές από τις συμβουλές που έδωσε ο καθηγητής, ο οποίος συνέστησε να συμμετάσχει ο πληθυσμός στο πρόγραμμα των 12.000 δωρεάν rapid test κορονοϊού, για το οποίο η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα και οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 5.000.

Μαγιορκίνης για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού: «Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός μας»

Αναφορικά με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που παρατηρήθηκε στην Βρετανία ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε: «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού. Η βασική υπόθεση είναι ότι έχει ελαφρώς αυξημένη μολυσματικότητα. Δεν έχει επαληθευτεί. Το στέλεχος περιγράφηκε πρώτη φορά το Σεπτέμβριο και υπάρχουν ενδείξεις ότι κυκλοφορούσε εδώ και μήνες. Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός μας για τους επόμενους μήνες και τον εμβολιασμό ακόμα και αν επιβεβαιωθούν αυτές οι ενδείξεις».

Δείτε όλη την ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments