Διεθνή

Κορωνοϊός Κύπρος: 5 νεκροί και 402 κρούσματα σε ένα 24ωρο – Τι γίνεται με τα μέτρα για την πανδημία

Κορωνοϊός Κύπρος: 5 νεκροί και 402 κρούσματα σε ένα 24ωρο – Τι γίνεται με τα μέτρα για την πανδημία
Κορωνοϊός Κύπρος: Αυξημένα είναι τα νούμερα στις μολύνσεις από τον ιό.

Άλλους 5 θανάτους και 402 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στην Κύπρο, σε σχέση με το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Πέντε άτομα έχουν αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων στην Κύπρο σε 101. 130 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 32 σε σοβαρή κατάσταση. Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 12.658 τεστ ανίχνευσης της νόσου, εκ των οποίων τα 4.088 με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τα 8.570 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

402 νέα περιστατικά της νόσου εντοπίστηκαν και επιβεβαιωθήκαν από τα μοριακά τεστ (PCR), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 18.406. Στα 402 συμπεριλαμβάνονται 135 επαληθεύσεις από rapid tests των προηγούμενων ημερών.

Σε 231 περιπτώσεις από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα πρέπει να επαληθευθεί με τη μοριακή μέθοδο (PCR).

Την παράταση των μέτρων της αναστολή λειτουργίας των εμπορικών κέντρων και των χώρων εστίασης μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, αλλά και την επαναλειτουργία των εκκλησιών κατά την 25η Δεκεμβρίου και την 6η Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσης, στις 24 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μέχρι τις 23:00 και την παραμονή Πρωτοχρονιάς θα επιτρέπεται μέχρι τη 1 π.μ. ενώ παραμένει ο περιορισμός των 10 ατόμων σε συναθροίσεις εντός οικιών, περιλαμβανομένων των ανήλικων. Όσον αφορά τον εκκλησιασμό τα Χριστούγεννα και των Φώτων, επιτρέπεται με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 75 άτομα, με τήρηση του μέτρου ενός ατόμου ανά 3 τ.μ. και σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου, ενώ αν υπάρχει ανάγκη για εκκλησιασμό περισσότερων πιστών, συστήνεται όπως πραγματοποιηθούν τις πιο πάνω ημερομηνίες περισσότερες λειτουργίες.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ιωάννου, ανάμεσα σε άλλα, επισημαίνει: «προς το παρόν δεν φαίνεται να καταγράφεται αισθητή βελτίωση» στην επιδημιολογική εικόνα «και για τον λόγο αυτό, συνεχίζουμε με πολύ προσεκτικά βήματα, με αυτές τις μικρές έστω εξαιρέσεις που θα δώσουν κάποια ψυχολογική τόνωση στους πολίτες».

Μάλιστα, απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση και «να κάνουν υπομονή για λίγο ακόμα διάστημα, έως ότου εξασφαλίσουμε την εμβολιαστική κάλυψη ενός μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού». «Το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της μεγάλης αυτής διαδρομής και είναι μόνο το μισό κομμάτι της προσπάθειας, που μας προσφέρει η επιστημονική κοινότητα. Το άλλο μισό κομμάτι βρίσκεται στα χέρια του κάθε ενός από εμάς, που καλούμαστε να δείξουμε υπευθυνότητα, τηρώντας με προσοχή τα μέτρα» τονίζει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments