Ελλάδα

Ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Pagewews.gr

Ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Pagewews.gr
Οι κακόβουλοι χρήστες του διαδικτύου και οι κυβερνοεγκληματίες καθημερινά γίνονται όλο και πιό επικίνδυνοι.

Αρκετοί βρίσκονται πλούσιοι μέσα σε ένα βράδυ. Χιλιάδες άλλοι επιχειρούν κάθε στιγμή να παραβιάσουν οικιακούς υπολογιστές και εταιρικά δίκτυα, άλλοτε τα καταφέρνουν, κι άλλοτε πάλι είναι απλά θέμα χρόνου. Πάντως, δεν σταματούν ποτέ. Τελειοποιούν τις τεχνικές τους μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Από την άλλη, η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου αγνοεί βασικά μέτρα ασφαλείας. Τα θύματα μπορεί να ζουν με έναν άγνωστο μέσα στον υπολογιστή ή το κινητό τους και να μην το αντιληφθούν ποτέ ή όταν το αντιληφθούν να είναι πολύ αργά. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν, επειδή στον φυσικό κόσμο είναι ασφαλείς και προστατευμένοι. Αυτό είναι μια ψευδαίσθηση.

Ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα, Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Βασίλειος Παπακώστας σε μια γεμάτη χρηστικές πληροφορίες συνέντευξη, αναλύει τα ψυχολογικά προφίλ δραστών και θυμάτων, εξηγεί τις μεθόδους των κυβερνοεγκληματιών, πως χειραγωγούν τα θύματα τους και γίνονται πλούσιοι από τη μια στιγμή στην άλλη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments