Τεχνολογία

Elon Musk: Προσπάθησε να πουλήσει την Tesla στην Apple

Elon Musk: Προσπάθησε να πουλήσει την Tesla στην Apple
Elon Musk: Ο CEO της Tesla αποκάλυψε ότι πριν μερικά χρόνια προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να πουλήσει την εταιρεία του στην Apple.

Η Tesla αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για αυτόν τον κολοσσό. Ο Elon Musk δέχεται καθημερινά πολλές ερωτήσεις, σε μια από αυτές κλήθηκε να μιλήσει για τη φημολογία ότι η Apple θέλει να κυκλοφορήσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τότε ο CEO της Tesla αποκάλυψε ότι πριν από λίγα χρόνια είχε προσπαθήσει να πουλήσει την εταιρεία στην Apple.

Το περιστατικό έλαβε χώρα όταν η Tesla είχε την υποδεκαπλάσια αξία σε σχέση με σήμερα και περνούσε τις πιο “σκοτεινές” της μέρες. Σύμφωνα με τον Elon Musk ο Tim Cook δε δέχθηκε ούτε καν να τον συναντήσει και έτσι όποια κουβέντα τελείωσε πριν καλά καλά αρχίσει. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο Cook δεν ήθελε να συναντήσει καν τον Musk για να συζητήσουν μία πιθανότητα εξαγοράς. Η βιογραφία του Musk πάντως, γραμμένη από τον Ashlee Vance, αποκαλύπτει πως ο Musk είχε συμφωνήσει με τον Larry Page, για να εξαγοράσει η Alphabet την Tesla, κάτι που δεν έγινε όμως ποτέ.

Apple: Ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο με «επαναστατική» μπαταρία για το 2024

Δημοσιεύματα για ένα Apple ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχουμε διαβάσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, υπό το πέπλο μυστηρίου του Project Titan το οποίο άλλοτε φαίνεται πως σημειώνει πρόοδο και άλλοτε πως έχει βαλτώσει. Τώρα όμως, ένα δημοσίευμα του Reuters προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πηγή του Reuters μέσα από την Apple, η εταιρία θα ξεκινήσει την παραγωγή του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου το 2024.

Αυτό που ξεχωρίζει στο όχημα, είναι η “επαναστατική” – όπως την ονομάζει – τεχνολογία μπαταρίας που θα χρησιμοποιεί. Η τεχνολογία αυτή θα επιτρέπει στην Apple να ενσωματώσει περισσότερο ενεργό υλικό στο κελί της μπαταρίας, προσφέροντας μεγαλύτερη εμβέλεια στο όχημα. Η Apple εξερευνά επίσης τη χρήση LFP μπαταριών, οι οποίες αν και δεν είναι τόσο πυκνές όσο άλλοι τύποι, είναι πιο ανθεκτικές στις θερμοκρασίες και δεν απαιτούν κοβάλτιο.

«Αν υπάρχει μία εταιρία στον πλανήτη που έχει τους πόρους να κάνει κάτι τέτοιο, είναι η Apple. Είναι το επόμενο επίπεδο. Όπως την πρώτη φορά που είδατε το iPhone. Για να έχουμε ένα βιώσιμο εργοστάσιο κατασκευής, θέλουμε 100.000 αυτοκίνητα ετησίως, με τον όγκο να αυξάνεται συνεχώς», τονίζουν από την Apple.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments