Διεθνή

Επίθεση ΗΠΑ: Συγκλονίζει νέα υπόθεση «Φλόιντ» – Νεκρός 47χρονος μαύρος από πυρά αστυνομικού [vid]

Επίθεση ΗΠΑ: Συγκλονίζει νέα υπόθεση «Φλόιντ» – Νεκρός 47χρονος μαύρος από πυρά αστυνομικού [vid]
Επίθεση ΗΠΑ: Ο Χιλ βρισκόταν στο γκαράζ σπιτιού τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη όταν χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες που έριξε ο αστυνομικός.

Ο 47χρονος Αντρέ Μορίς Χιλ σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από τις σφαίρες λευκού αστυνομικού στο Κολόμπους, στην πολιτεία Οχάιο, με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης να έχουν κληθεί για ασήμαντο περιστατικό στην περιοχή.

Έγινε ο δεύτερος Αφροαμερικανός που έχασε με παρόμοιο τρόπο τη ζωή του στην πόλη αυτή των βόρειων ΗΠΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χιλ βρισκόταν στο γκαράζ του σπιτιού του τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη όταν χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες που έριξε ο αστυνομικός.

Τα πλάνα από την κάμερα που φορούσε ο αστυνομικός εικονίζουν τον Χιλ να προχωράει προς αυτόν, κρατώντας ένα κινητό τηλέφωνο στο αριστερό του χέρι, χωρίς να είναι ορατό το δεξί. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ο αστυνομικός ανοίγει πυρ και ο 47χρονος καταρρέει. Τίποτα στο βίντεο δεν εξηγεί γιατί ο αστυνομικός πυροβόλησε.

Ο Άνταμ Κόι και ο συνάδελφός του περίμεναν κάμποσα λεπτά προτού πλησιάσουν το θύμα, το οποίο ήταν ακόμα ζωντανό αλλά ξεψύχησε λίγο αργότερα.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Κολόμπους, ο Τόμας Κουίνλαν, τόνισε ότι έχει κινηθεί διαδικασία για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας και ότι θέλει ο αστυνομικός που άνοιξε πυρ, ο Άνταμ Κόι, να αποταχθεί πάραυτα.

«Έχουμε έναν επίορκο αστυνομικό, που δεν τήρησε τους κανονισμούς και τις πολιτικές της αστυνομίας του Κολόμπους», ανέφερε ο Κουίνλαν σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε. «Και οι συνέπειες της παραβίασης του όρκου του είναι τέτοιες που απαιτούν να αναληφθεί άμεση δράση. Αυτή η παραβίαση στοίχισε τη ζωή σε έναν αθώο».

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, εναντίον του αστυνομικού, στο σώμα 19 χρόνια, είχαν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες για χρήση υπέρμετρης βίας την ώρα που οι δικαστικές αρχές του Οχάιο διενεργούν, πέραν της εσωτερικής έρευνας στην αστυνομία, έρευνα για να αποφασίσουν αν θα υπάρξει ποινική δίωξη.

Σημειώνεται στο ΑΠΕ πως πολλές δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης στη συνοικία όπου σκοτώθηκε ο Αντρέ Χιλ, για να καταγγείλουν την αστυνομική βία με θύματα Αφροαμερικανούς και να απαιτήσουν δικαιοσύνη.

«Για ακόμα μια φορά, οι αστυνομικοί είδαν μπροστά τους έναν μαύρο και συμπέραναν ότι πρόκειται για επικίνδυνο εγκληματία», είπε με αγανάκτηση ο Μπεν Κραμπ, ποινικολόγος ο οποίος εκπροσωπεί τις οικογένειες πολλών θυμάτων, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Χιλ ήταν ο δεύτερος μαύρος που έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας στο Κολόμπους μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες και ο 96ος Αφροαμερικανός που χάνεται μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, τόνισε ο κ. Κραμπ, καταγγέλλοντας την «τραγική σειρά» θανατηφόρων περιστατικών στα οποία ενέχονται αστυνομικοί.

Ο Κέισι Γκούντσον ο νεότερος, 23 ετών, σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες αστυνομικών την 4η Δεκεμβρίου, μπροστά στο σπίτι του, όπου επέστρεφε αφού είχε πάει να αγοράσει σάντουιτς. Ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε ήταν μέλος ομάδας που αναζητούσε έναν φυγά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments