Διεθνή

Κορωνοϊός Ευρώπη: Νέα περιοριστικά μέτρα σε Αυστρία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία

Κορωνοϊός Ευρώπη: Νέα περιοριστικά μέτρα σε Αυστρία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία
Κορωνοϊός Ευρώπη: Λίγο πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, οι τρεις χώρες λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα κατά της πανδημίας.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, Αυστρία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία παίρνουν νέα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού, μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα και 24 ώρες πριν ξεκινήσει σις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο εμβολιασμός κατά της Covid-19. Να θυμίσουμε ότι ο κορωνοιός έχει «χτυπήσει» τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ανθρώπους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Νέο lockdown στην Αυστρία

Μετά το διάλειμμα των Χριστουγέννων, όταν και επετράπη στους Αυστριακούς να πάνε πάλι για σκι, γενικευμένο lockdown, το τρίτο κατά σειρά, τίθεται από σήμερα σε ισχύ στη χώρα των Άλπεων. Το νέο αυστηρό lockdown προβλέπει περιορισμούς εξόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, και θα διαρκέσει έως την 24η Ιανουαρίου, με σχετική χαλάρωση των περιορισμών από τη 18η Ιανουαρίου για όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ αντιγόνων. Επίσης από τη 18η Ιανουαρίου, εκπαιδευτικοί, έμποροι και εμποροϋπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με πελάτες και οδηγοί στα μέσα μεταφοράς θα υποβάλλονται σε τεστ κάθε εβδομάδα.

Νέα μέτρα σε Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία

Νέοι, πολύ αυστηροί περιορισμοί, όπως κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων και ελάττωση ή απαγόρευση των κοινωνικών επαφών, τίθενται σήμερα σε ισχύ στη Σκωτία και στη Βόρεια Ιρλανδία.

Νέο lockdown έχει ήδη επιβληθεί σε τμήμα της Αγγλίας από την 20ή Δεκεμβρίου προκειμένου να αναχαιτιστεί το μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού, που θεωρείται πιο μεταδοτικό. Πάνω από 25 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί στην Ευρώπη, την περιοχή του πλανήτη που έχει πληγεί περισσότερο, ξεπερνώντας στη σχετική κατάταξη τη Βόρεια Αμερική (19,2 εκατ. κρούσματα), σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Ευρώπη έχει καταγράψει πάνω από 540.000 θανάτους και είναι επίσης η περιοχή όπου ο ιός εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα: 250.000 νέες μολύνσεις κάθε μέρα κατά μέσο όρο την προηγούμενη εβδομάδα, επί συνόλου 630.000 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, το Μεξικό, τη Χιλή και αρκετές άλλες χώρες, ξεκινούν αύριο εκστρατείες εμβολιασμού στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, όπου οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν την 21η Δεκεμβρίου το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech. Κάθε χώρα ορίζει ποιοι θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, ενώ χειρίζεται την οργάνωση της μεταφοράς και της αποθήκευσης των εμβολίων που προμηθεύεται.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της τρομερής χρονιάς, είδαμε να γίνονται θυσίες από τόσους πολλούς ανθρώπους για να προστατευθεί και να διατηρηθεί η ζωή. Δεν πρέπει να πάνε χαμένες αυτές οι θυσίες», τόνισε χθες ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους. «Τα εμβόλια προσφέρουν τη λύση για να βγούμε τελικά από αυτή την τραγωδία. Αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος», σημείωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments