Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Γαλλία κορωνοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία
Γαλλία κορωνοϊός: Λιγότερα τεστ σημαίνει λιγότερα καταγεγραμμένα κρούσματα αλλά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ανησυχούν τις αρχές για την πορεία της πανδημίας.

Η πορεία της πανδημίας στην Γαλλία δεν αφήνει πολλά περιθώρια εφησυχασμού και οι αρχές καλούνται να αποφασίσουν για την συνέχιση των μέτρων. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι φόβοι για ένα τρίτο lockdown στην χώρα είναι υπαρκτοί.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των ανθρώπων που εισήχθησαν σε νοσοκομεία για τη νόσο Covid-19 αυξήθηκε κατά 25 σήμερα, στους 24.678, ενώ οι ασθενείς με νέο κοροναϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ο σημαντικότερος δείκτης της ικανότητας του συστήματος υγείας να διαχειριστεί την πανδημία, αυξήθηκε κατά 44, στους 2.703.

Στην πέμπτη θέση παγκοσμίως η Γαλλία

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.960 νέα κρούσματα, ένας αριθμός μικρότερος των 8.822 χθες Κυριακή και των 3.093 του Σαββάτου. Ο απολογισμός των μολύνσεων είναι μικρότερος τη Δευτέρα, καθώς διεξάγονται λιγότερα τεστ την Κυριακή.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από Covid-19 στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 363, στους 63.109, ένας αριθμός μεγαλύτερος από τους 175 χθες Κυριακή. Το σύνολο των μολύνσεων στη Γαλλία ανέρχεται τώρα σε 2.562.646, το πέμπτο υψηλότερο παγκοσμίως.

Προς παράταση του lockdown και στη Γερμανία

Τόσο ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν όσο και ο -επίσης χριστιανοδημοκράτης- πρωθυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρλαντ Τομπίας Χανς δήλωσαν σήμερα στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα RTL και n-tv ότι κατά την εκτίμησή τους θα συνεχιστούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Ο Μπράουν τόνισε ότι «θα πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά τους αριθμούς μετά τα Χριστούγεννα. Εκτιμώ ότι στις 5 Ιανουαρίου, όταν ξανασυναντηθούμε (η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων), δεν θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε το όλο θέμα με ακρίβεια και επομένως θα πρέπει να παρατείνουμε το lockdown».

Παραπλανητικοί οι πτωτικοί αριθμοί αυτών των ημερών

Ο πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ Τομπίας Χανς τόνισε ότι «οι πτωτικοί αριθμοί των κρουσμάτων αυτών των ημερών είναι παραπλανητικοί. Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από αυτούς τους αριθμούς, επειδή παρουσιαζουν “συμπτώματα διακοπών”, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων έκαναν το διαγνωστικό τεστ λιγότεροι άνθρωποι. Κατά την άποψή μου, το locκdown θα πρέπει να παραταθεί στις αρχές Ιανουαρίου. Στα μέσα Ιανουαρίου θα πρέπει να δούμε πώς μας επηρέασαν οι διακοπές, προκειμένου να προγραμματίσουμε περαιτέρω. Η εντύπωση μου, ωστόσο, είναι ότι οι πολίτες έδειξαν μεγάλη αυτοσυγκράτηση τα Χριστούγεννα. Ανησυχώ όμως πολύ για τις συναθροίσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Πρέπει να περιορισθούν οπωσδήποτε».

Πριν από τους Μπράουν και Χανς, ο αριστερός (Die Linke) πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ραμέλο και η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πρωθυπουργός του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Προπομερανία Μανουέλα Σβέσιγκ όπως και ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, Στέφαν Βάιλ κατέστησαν σαφές σε διαδικτυακή εκπομπή της Bild ότι θεωρούν πιθανή την παράταση του lockdown και μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments