Ελλάδα

Γκάγκα εμβόλιο: Να δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς στον εμβολιασμό

Γκάγκα εμβόλιο: Να δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς στον εμβολιασμό
Γκάγκα εμβόλιο: Η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και πνευμονολόγος μίλησε για το «καυτό» θέμα της προτεραιοποίησης για τον εμβολιασμό.

Στο «καυτό» θέμα της προτεραιοποίησης για το εμβόλιο του κορωνοϊού αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και πνευμονολόγος, Μίνα Γκάγκα.

Η καθηγήτρια μίλησε για την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6. Η κ. Γκάγκα απάντησε σε σχετική ερώτηση για το αν ακυρώθηκαν οι εμβολιασμοί του προσωπικού στο νοσοκομείο για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η καθηγήτρια επιβεβαίωσε ότι πράγματι για λίγη ώρα σταμάτησαν οι εμβολιασμοί, υπογράμμισε όμως, ότι δεν ακυρώθηκαν απλά υπήρξε λίγη καθυστέρηση. Ωστόσο, όπως είπε, κάποια κυβερνητικά στελέχη με σημαντικό ρόλο πρέπει να εμβολιαστούν.

Όπως δήλωσε η Μίνα Γκάγκα, από την Κυριακή έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στο νοσοκομείο όπου την πρώτη μέρα χορηγήθηκε σε περίπου 50 άτομα. Τη Δευτέρα ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός, ενώ κάποιοι εμβολιασμοί που είχαν προγραμματιστεί για τη Τρίτη, έγιναν τη Δευτέρα τελικά. Όπως είπε μέσα στο νοσοκομείο υπάρχουν δύο εμβολιαστικά κέντρα.

Τι είπε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Επίσης, σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται για ένα ενδεχόμενο πιστοποιητικού εμβολιασμού και τη μεγάλη συζήτηση κατά πόσο παραβιάζει βασικά προσωπικά δεδομένα και δικαιώματα, η κ. Γκάγκα, τόνισε ότι όταν τίθεται θέμα δημόσιας τα προσωπικά δεδομένα εχουνε μεν κάποιο νόημα, όμως αφορούν το κοινωνικό σύνολο.

Όπως είπε, όταν ταξιδεύεις χρειάζεται η απόδειξη ενός αρνητικού μοριακού τεστ, κάπως έτσι ενδεχομένως να γίνει και με τον εμβολιασμό αργότερα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων όπως εξήγησε παραμένει υψηλός γιατί αργεί η αποσωλήνωση των ασθενών. Όμως, παρατηρείται μια μείωση τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Η κ. Γκάγκα όμως, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις επόμενες 15 ημέρες, όταν θα φανούν και τα αποτελέσματα των γιορτών, όπου αυξήθηκαν οι κοινωνικές επαφές.

Σταθερά ψηλά νεκροί και διασωληνωμένοι την Τετάρτη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 942 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 137918, εκ των οποίων το 52.3% άνδρες.

5412 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40963 (29.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 142 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 885 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4788 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1948 (40.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments