Ελλάδα

Πρωτοχρονιά 2021: Τι ισχύει για σήμερα στις μετακινήσεις

Πρωτοχρονιά 2021: Τι ισχύει για σήμερα στις μετακινήσεις
Πρωτοχρονιά 2021: Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι καθολικοί όπως και το βράδυ της παραμονής και θα ελέγχονται όσοι κυκλοφορούν μετά τις 22.00.

Σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Τα όρια επιβατών σε ταξί και ΙΧ. Μπορεί το 2020 να έφυγε, αλλά τα μέτρα για τον κορωνοϊό είναι ακόμα εδώ, με ελάχιστες εξαιρέσεις σήμερα, Πρωτοχρονιά. Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι καθολικοί όπως και το βράδυ της παραμονής και θα ελέγχονται όσοι κυκλοφορούν μετά τις 22.00.

Σήμερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά από τις 10 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα, ενώ όσοι επιθυμούν να συγκεντρωθούν σε σπίτια θα πρέπει να το κάνουν υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι έως 9 άτομα και από δύο οικογένειες. Παράλληλα, και σήμερα οι μετακινήσεις γίνονται με αποστολή στο 13033 sms και όποιος θέλει να βγει από το σπίτι του για να βρεθεί σε κάποιο φιλικό θα πρέπει να το κάνει χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6 τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή.

Τι ισχύει με τα όρια επιβατών σε ταξί και ΙΧ

Σημειώνεται πάντως ότι σήμερα ισχύουν αλλαγές στις μετακινήσεις με ΙΧ οχήματα και ταξί όταν αυτές αφορούν την μεταφορά οικογενειών. Ειδικότερα, παύει να ισχύει το όριο του ενός επιβάτη στα ταξί, ενώ την ίδια ώρα με τα ΙΧ θα μπορούν να μετακινούνται έως τέσσερα άτομα με την προϋπόθεση ότι είναι συγγενείς.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Για τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η μετάβαση σε άλλο νομό. Παρόλα αυτά, προβλέπονται έξι συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Οι έξι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού είναι οι εξής:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας -Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) -Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους -Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή)

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments