Video

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Με μουσική και πυροτεχνήματα υποδέχτηκε το 2021 το Κέντρο Πολιτισμού

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Με μουσική και πυροτεχνήματα υποδέχτηκε το 2021 το Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ο Δήμος Αθηναίων είχε προγραμματίσει ένα φωτιστικό show, video projections και πολύχρωμα πυροτεχνήματα που έφτασαν σε κάθε γωνιά της πόλης.

Από τις 22:30, η ΕΡΤ2 μεταδίδει, σε απευθείας σύνδεση, το εορταστικό πρόγραμμα που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την υποδοχή του Νέου Έτους, με οικοδέσποινα τη Νάντια Κοντογεώργη. Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη μουσική διεύθυνση Γιώργου Αραβίδη, συμμετέχει με αγαπημένα τραγούδια από διάσημα μιούζικαλ. Τραγουδούν: Θοδωρής Βουτσικάκης, Βάσια Ζαχαροπούλου, Νάντια Κοντογεώργη.

Ο Δήμος Αθηναίων είχε προγραμματίσει ένα φωτιστικό show, video projections και πολύχρωμα πυροτεχνήματα που έφτασαν σε κάθε γωνιά της πόλης,…

Η Ορχήστρα της ΕΛΣ σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη ερμήνευσε έναν από τους 36 Ελληνικούς χορούς του Σκαλκώτα και αποσπάσματα από το Δαχτυλίδι της μάνας του Καλομοίρη και την Εύθυμη χήρα του Λέχαρ, με σολίστ τους Βασιλική Καραγιάννη και Τάση Χριστογιαννόπουλο.

Οι μονωδοί Γιάννης Χριστόπουλος, Άννα Στυλιανάκη, Διονύσης Σούρμπης, Νίκος Κοτενίδης, Τάσος Αποστόλου, Μιράντα Μακρυνιώτη και Γιάννης Γιαννίσης ερμήνευσαν απόσπασμα από τη Β΄ Πράξη της Μποέμ του Πουτσίνι, με συνοδεία στο πιάνο τη Σοφία Ταμβακοπούλου.MΟι Α΄ Χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ Ελεάνα Ανδρεούδη και Βαγγέλης Μπίκος χόρεψαν το Pas de deux από τον Δον Κιχώτη του Μίνκους, σε χορογραφία του Τιάγκο Μπορντίν, βασισμένη στον Μαριύς Πετιπά. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διεύθυνε ο Στάθης Σούλης.

Τα φωνητικά σύνολα ΜεῙΖοΝ Ensemble και chórεs της Μαρίνας Σάττι, ερμήνευσαν παραδοσιακά τραγούδια, κάλαντα και ύμνους. Στην Εναλλακτική Σκηνή, αποσπάσματα από την Εύθυμη χήρα του Λέχαρ και το Πικ-νικ του Σακελλαρίδη ερμήνευσαν οι σολίστ Δημήτρης Πακσόγλου και Ιρένα Αθανασίου, σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και Χριστίνας Σπανού, με τη συμμετοχή επταμελούς ενόργανου συνόλου από μουσικούς της Ορχήστρας της ΕΛΣ.

Στις εξωτερικές σκάλες της ΕΛΣ η Στρατιωτική Μουσική ΑΣΔΥΣ, σε μουσική διεύθυνση του Ταγματάρχη Νικολάου Λαφάτα, ερμήνευσε χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Παράλληλα, τα Σιντριβάνια στο Κανάλι πρόσφεραν ένα αξέχαστο θέαμα με εντυπωσιακές χορογραφίες, ενώ ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέας Δρακόπουλος και εργαζόμενοι του ΚΠΙΣΝ, ανάμεσα τους οι Έλλη Ανδριοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Γιώργος Κουμεντάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Δρ Φίλιππος Τσιμπόγλου, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, απηύθυναν χαιρετισμό και πρωτοχρονιάτικες ευχές.

Τα μεσάνυχτα εκατοντάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον αττικό ουρανό δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα και η υποδοχή του 2021 συνεχίστηκε συνοδεία διάσημων μιούζικαλ από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τζαζ και μπλουζ από τους Gumbo YaYa και τη Sugahspank! Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον DJ Palov στα decks και μουσικές που ξεσήκωσαν το κοινό που παρακολουθούσε από το σπίτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments