Αθλητισμός

Premier League: Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ μαζί στην κορυφή – Η βαθμολογία

Premier League: Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ μαζί στην κορυφή – Η βαθμολογία
Premier League: Στους πρωτοπόρους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ μοιράζονται την κορυφή της βαθμολογίας. Την ίδια στιγμή η Γουέστ Χαμ κέρδισε την Έβερτον.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την νίκη της επί της Άστον Βίλα και μοιράζεται την πρώτη θέση με την Λίβερπουλ, έχοντας 33 βαθμούς μετά από 16 ματς. Οι Κόκκινοι Διάβολοι πήραν τη 8η νίκη τους στα τελευταία 10 παιχνίδια (αήττητη με 8-2-0), επικρατώντας έστω και δύσκολα της Άστον Βίλα με 2-1 κι έτσι έπιασαν τους Reds του Γιούργκεν Κλοπ στους 33 βαθμούς, έχοντας δώσει τον ίδιο αριθμών αγώνων!

Προς το παρόν, οι πρωταθλητές Αγγλίας κατέχουν την πρωτιά λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων κι αναμένεται να φανεί αν θα αλλάξουν οι ισορροπίες μετά τη δοκιμασία τους στην έδρα της Σαουθάμπτον για την 17η αγωνιστική.

Σπουδαία νίκη εκτός έδρας πήρε στο «Γκούντισον Παρκ» η Γουέστ Χαμ που καθάρισε με 1-0 την Έβερτον στο πρώτο ματς του 2021 για την Premier League. Με την ήττα τους στο πρώτο ματς του 2021 τα «ζαχαρωτά» του Αντσελότι, έχασαν έδαφος να πλησιάσουν την κορυφή. Ανώτερα τα «σφυριά», έκλεψαν τη νίκη στο 85’, βάζοντας τέλος στο σερί των γηπεδούχων.

Στο πρώτο μέρος η Έβερτον τα βρήκε σκούρα κόντρα στην αρκετά μαζεμένη πλέον ομάδα του Μόγιες. Όχι μόνο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τα «ζαχαρωτά», αλλά κινδύνεψαν κιόλας σε μια ανύποπτη φάση στο 31’ με τον Κρέσγουελ να στέλνει την μπάλα ελάχιστα έξω από το δοκάρι.

Η Έβερτον δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς των περιοχή των «σφυριών» και για να το πετύχει έστω και μία φορά χρειάστηκε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Η πρώτη και μοναδική στιγμή που απείλησε η ομάδα του Αντσελότι καταγράφηκε στο 45’ με τον Μπερνάρντ να πιάνει ένα δυνατό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, αλλά ο Ράντολφ ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος καταγράφηκαν λιγοστές ευκαιρίες, αλλά η Γουέστ Χαμ έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς «έκλεψε» τη νίκη και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο. Στο 85’ ο Κρέσγουελ έκανε κάτι σαν σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε απ’ όλου και έφτασε στον Σούτσεκ που από κοντά νίκησε τον Πίκφορντ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Αναλυτικά η βαθμολογία

1. Λίβερπουλ 33 (16)

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 33 (16)

3. Λέστερ 29 (16)

4. Εβερτον 29 (16)

5. Τσέλσι 26 (16)

6. Άστον Βίλα 26 (15)

7. Τότεναμ 26 (15)

8. Μάντσεστερ Σίτι 26 (14)

9. Σαουθάμπτον 26 (16)

10. Γουέστ Χαμ 26 (17)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

2/1 Τότεναμ – Λιντς

Κρίσταλ Πάλας – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Μπράιτον – Γουλβς

Γουέστ Μπρομ – Άρσεναλ

3/1 Μπέρνλι – Φούλαμ

Νιούκαστλ – Λέστερ

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι

4/1 Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments