Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Απότομη μείωση των κρουσμάτων – Παραμένουν τα αυστηρά μέτρα

Γαλλία κορωνοϊός: Απότομη μείωση των κρουσμάτων – Παραμένουν τα αυστηρά μέτρα
Γαλλία κορωνοϊός: Στους 3.466 ανέρχονται οι νοσούντες του τελευταίου 24ωρου.

Κατά 3.466 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός πολύ μικρότερος των 19.348 που ανακοινώθηκαν μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Η εξέλιξη αυτή βρίσκεται εντός του στόχου της κυβέρνησης των 5.000 ή λιγότερων κρουσμάτων την ημέρα, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 2.643.239.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο Covid-19 αυξήθηκε κατά 157, στους 64.921, έγινε γνωστό από το υπουργείο.

Δίνοντας τη δική της μάχη με τον ιό, η Γαλλία επέβαλλε νωρίτερα το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε 15 διαμερίσματα στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της από χτες, Σάββατο 2 Ιανουαρίου, ξεκινώντας από τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα αντί των 8 το απόγευμα. «Πήραμε την απόφαση για 15 διαμερίσματα. Σε μια εβδομάδα θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της νωρίτερης απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε αυτά τα 15 διαμερίσματα, σχετικά με την διασπορά του ιού σε άλλα σημεία της χώρας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1. «Προφανώς αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω σε κάποιες περιοχές, θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις. Τα μέτρα είναι σταδιακά αυξανόμενα και φυσικά-επί της αρχής-φθάνουν μέχρι και το lockdown», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη επιβληθεί δύο φορές lockdown σε εθνικό επίπεδο. Τα μέτρα αυτά χαλάρωσαν στα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι προς το παρόν κλειστά και δεν είναι γνωστό πότε θα επαναλειτουργήσουν παρότι η 20η Ιανουαρίου ήταν αρχικά ο στόχος. Ο Ατάλ επανέλαβε χθες ότι οι πολιτιστικοί χώροι δεν θα ανοίξουν ξανά στις 7 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, επιταχύνεται του πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19 μετά την κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση της χώρας, πως ήταν υπερβολικά επιφυλακτική ως προς τις απαιτούμενες κινήσεις για να μειώσει τους φόβους και τις αμφιβολίες των «αρνητών του εμβολίου». Ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι το εμβόλιο θα διατεθεί σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας άνω των 50 ετών από τη Δευτέρα. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό δεν αναμενόταν να εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments