Πολιτική

Άγγελος Συρίγος: Αυτός είναι ο νέος υφυπουργός για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης

Άγγελος Συρίγος: Αυτός είναι ο νέος υφυπουργός για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης
Άγγελος Συρίγος: Είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Παιδείας, για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης έδωσε στον Άγγελο Συρίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν και το όνομά του είχε ακουστεί, για θέση στο υπουργείο Εξωτερικών, λόγω και του αντικειμένου που διδάσκει, όπως ανακοινώθηκε παίρνει τη θέση του Βασίλη Διγαλάκη και πλέον θα είναι αρμόδιος για τη Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των οργανικών μονάδων που εντάσσονται σε αυτή.

Ο Άγγελος Συρίγος είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά ποιος είναι ο καθηγητής:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και το 1988 αποφοίτησε από το νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, όπου ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1994. Από το 2002 διδάσκει διεθνές δίκαιο και εξωτερική πολιτική με ειδίκευση στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εργάστηκε ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (1999-2002), ενώ έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών (Αύγουστος 2012-Απρίλιος 2015). Επίσης, έχει συγγράψει πολλά άρθρα και βιβλία. Το τελευταίο του βιβλίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019 και είχε τίτλο «Η  Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό Ζήτημα».

Η επίθεση σε βάρος του έξω από το Πανεπιστήμιο:

Το 2017 δέχθηκε επίθεση από νεαρούς έξω από το Πάντειο και οδηγήθηκε με σοβαρούς τραυματισμούς σε νοσοκομείο. Ο πρώτος δράστης καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακής με αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ ο δεύτερος σε 18 μήνες χωρίς αναστολή. Την επίθεση σε βάρος του είχαν καταδικάσει άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους καθώς και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναλυτικά η σύνθεση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

  • ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
  • ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ
  • ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments