Πως Να

Πώς να αφαιρέσω τις γρατζουνιές από τα γυαλιά μου

Πώς να αφαιρέσω τις γρατζουνιές από τα γυαλιά μου
Έξυπνοι τρόποι που θα κάνουν τους φακούς σαν καινούριους.

Σε όλους μας έχει τύχει να γρατζουνίσουμε τα γυαλιά μας, είτε αυτά είναι οράσεως, είτε ηλίου. Οι γρατζουνισμένοι φακοί μας στεναχωρούν ενώ αρκετές είναι οι φορές που έχουμε σκεφτεί να αγοράσουμε νέα γυαλιά αλλά το καθυστερούμε για διάφορους λόγους. Δεν χρειάζεται όμως να σκεφτόμαστε έτσι, αφού υπάρχουν απλές λύσεις, με τις οποίες δεν θα χρειαστεί να πετάξουμε το αγαπημένο μας ζευγάρι αλλά ούτε και να δώσουμε χρήματα για να αγοράσουμε νέο.

Πώς γίνεται λοιπόν να απομακρυνθούν οι γρατζουνιές από τους φακούς των γυαλιών;

Με βερνίκι επίπλων:

Το σπρέι επίπλων λειτουργεί και σαν μείγμα που γεμίζει τις γρατζουνιές. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ψεκάσουμε λίγο πάνω σε ένα μαλακό πανί και να το τρίψουμε ελαφρά στα γυαλιά μας.

Με μαγειρική σόδα:

Η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει σε μικρές αλλά και μεγάλες γρατζουνιές. Φτιάχνουμε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό αρκετά παχύρευστο. Στη συνέχεια τρίβουμε το μείγμα πάνω στους φακούς με κυκλική κίνηση και έπειτα ξεπλένουμε με νερό.

Με αντηλιακό:

Χρησιμοποιούμε αντηλιακό με προστασία από τον ήλιο 45 βάζοντας το για λίγο πάνω στους φακούς. Με ένα μαλακό πανί το τρίβουμε πάνω στους φακούς μέχρι να φύγει εντελώς. Σημειώνεται ότι αυτή η μέθοδος συνιστάται μόνο για τους πλαστικούς φακούς.

Με οδοντόκρεμα:

Η οδοντόκρεμα χρησιμοποιείται για μικρές γρατζουνιές. Πρέπει να επιλέξουμε μία που να μην είναι λειαντικό και να μην περιέχει σκληρά χημικά για λεύκανση ή χρωματισμό. Με λίγο βαμβάκι ή ένα μαλακό πανί, τρίβουμε την οδοντόκρεμα στον φακό με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με λίγο χλιαρό νερό.

Με glass etching cream:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πλαστικούς και πολυανθρακικούς φακούς. Βάζουμε στους φακούς μία μικρή ποσότητα από την κρέμα προσέχοντας μην ακουμπήσει στον σκελετό. Στη συνέχεια πρέπει να τρίψουμε για λίγα λεπτά και να ξεπλύνουμε με ζεστό νερό και στεγνώσουμε τους φακούς με ένα μαλακό πανί.

Τέλος, με βερνίκι μετάλλων:

Με ένα καθαρό πανί τρίβουμε απαλά πάνω στους φακούς υγρό βερνίκι μετάλλων. Στη συνέχεια σκουπίζουμε τρίβοντάς τα με αλκοόλ. Αυτό λειτουργεί σε μικρές επιφανειακές γρατζουνιές σε γυαλιά ηλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments