Διεθνή

Διάγγελμα Μπάιντεν: Να βγει ο Τραμπ στην τηλεόραση και να ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα

Διάγγελμα Μπάιντεν: Να βγει ο Τραμπ στην τηλεόραση και να ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα
Διάγγελμα Μπάιντεν: Δείτε το διάγγελμα του νέου Αμερικανού προέδρου

Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό απευθύνει ο Τζο Μπάιντεν, νικητής των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, μετά τα επεισόδια και την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Δείτε το διάγγελμα:

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για επίθεση εναντίον της δημοκρατίας από έναν όχλο που θέλει να καταλύσει το πολίτευμα. Μάλιστα, κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να βγει στην τηλεόραση και να ζητήσει να σταματήσει αυτή η επίθεση από τους υποστηρικτές του. «Μας βλέπει ο κόσμος, μας βλέπει η Αμερική, μας βλέπουν τα παιδιά μας!», είπε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οι λέξεις ενός προέδρου έχουν σημασία, ανεξάρτητα από το πόσο καλός ή κακός είναι».

Οι υποστηρικτές του Τραμπ που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς σήμερα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον με αφορμή τη συνεδρίαση στο Κογκρέσο για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Πολλοί από αυτούς είναι οπλισμένοι.

Δείτε Live εικόνα:

Τραμπ: «Γυρίστε σπίτι παρόλο που μας έκλεψαν»

Μήνυμα το οποίο έχει μαγνητοσκοπηθεί ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ. Σε αυτό καλεί τους υποστηρικτές του που μπούκαραν στο Καπιτώλιο «να πάνε σπίτι», αλλά επανέλαβε τις κατηγορίες ότι τους έκλεψαν τις εκλογές.

«Ξέρω ότι πονάτε, ξέρω ότι είστε πληγωμένοι που μας έκλεψαν τις εκλογές, αλλά τώρα πρέπει να πάτε σπίτι σας, πρέπει να υπάρξει ειρήνη, πρέπει να υπάρξει τάξη και πρέπει να σεβαστούμε τους νομοθέτες μας» είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι «έχουμε κράτος δικαίου και δεν θέλουμε να τραυματιστεί κανείς».

Δείτε το μήνυμα Τραμπ

Η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι παραπάνω από πρωτόγνωρη, ενώ έρχονται συνεχώς εικόνες από το τι έγινε με την εισβολή των οπαδών του Τραμπ μέσα στο Καπιτώλιο.

Το CNN κάνει λόγο για πολλούς τραυματίες, αστυνομικούς, ενώ μια γυναίκα πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από τη μεταφορά της στο νοσοκομείο:

Να τονίσουμε ότι η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μίριελ Μπάουζερ, έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα και ως τις 06.00 το πρωί της επομένης, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments