Ελλάδα

49χρονος γιατρός κορωνοϊός: Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ – Κόλλησε τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του

49χρονος γιατρός κορωνοϊός: Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ – Κόλλησε τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του
49χρονος γιατρός κορωνοϊός: Στο Νοσοκομείο Λαμίας βρίσκεται ο πατέρας τεσσάρων παιδιών που κόλλησε τα ίδια και τη σύζυγό του.

Ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» πολλούς από τους ήρωες της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία της χώρας. Όπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, της Ομοσπονδίας εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 49χρονος γιατρός χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που νόσησε με κορωνοϊό.

Ο γιατρός, που είναι πνευμονολόγος στην ειδικότητα, εργάζεται και στην κλινική Cοvid-19 του συγκεκριμένου νοσοκομείου. Από τον 49χρονο, δυστυχώς κόλλησε και όλη του η οικογένεια. Σύμφωνα με ό, τι είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος στο protothema.gr, η σύζυγός του νοσηλεύεται στην κλινική Covid-19 με συμπτώματα. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και τα τέσσερα μικρά τους παιδιά, χωρίς σοβαρά συμπτώματα, ευτυχώς.

«Αυτή την ώρα μαθαίνουμε πως πάει καλύτερα η υγεία του γι’ αυτό και είμαστε αισιόδοξοι. Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 27 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Λίγες ημέρες αργότερα η κατάσταση του επιδεινώθηκε κι έτσι χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Στα τεστ που έγιναν στην οικογένεια θετική βρέθηκε και η σύζυγος του, η οποία νοσηλεύετε με βαριά συμπτώματα αλλά κάπως καλύτερα και τα 4 παιδιά τους τα οποία παραμένουν επίσης στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο 49χρονος πνευμονολόγος εργάζεται στο νοσοκομείο Λαμίας από το 2013 ενώ φαίνεται πως νόσησε κατά την διάρκεια βάρδιας του στο τμήμα Covid του νοσοκομείου Λαμίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πρόκειται για τον 14ο υγειονομικό του Νοσοκομείου Λαμίας που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, ενώ 18 υγειονομικοί κατέληξαν από κορωνοϊό, με τις οικογένειές τους να είναι σε απόγνωση «αφού ακόμη η Πολιτεία δεν έπραξε το αυτονόητο χαρακτηρίζοντας τον θάνατό τους εργατικό ατύχημα».

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 5.000 υγειονομικοί έχουν νοσήσει μέχρι στιγμής. Από αυτούς, τουλάχιστον 300 έχουν νοσηλευτεί. Δέκα υγειονομικοί που διασωληνώθηκαν κατάφεραν να ξεπεράσουν τη νόσο.

Θυμίζουμε ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε «510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142777, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5565 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42934 (30.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

391 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 266 (68.0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.911 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 47 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5146 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3041 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments