Διεθνή

Alibaba: Σκέψεις του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ να μπει στη μαύρη λίστα – Το ίδιο και για την Tencent

Alibaba: Σκέψεις του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ να μπει στη μαύρη λίστα – Το ίδιο και για την Tencent
Alibaba: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εκείνος που εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα δίνοντας εντολή να απαγορευθεί η χρήση ή οι συναλλαγές με οκτώ κινέζικες τεχνολογικές εφαρμογές.

Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής εξετάζει το ενδεχόμενο προσθήκης τόσο της Alibaba όσο και της Tencent στη «μαύρη λίστα» με κύριο ισχυρισμό ότι αποτελούν ιδιοκτησία του κινεζικού στρατού ή έστω ελέγχονται από αυτόν.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τεχνολογικούς κολοσσούς και σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Reuters, το να μπουν στο «στόχαστρο» δύο από τις πολυτιμότερες εταιρείες της Ασίας, που συνδυαστικά αξίζουν 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, είναι το δραστικότερο μέτρο που εξετάζει η απερχόμενη κυβέρνηση στο πλαίσιο της σειράς των μέτρων που έχει πάρει πρόσφατα κατά κινεζικών εταιρειών.

Από την άλλη, στελέχη του υπουργείου Άμυνας, που είναι αρμόδιοι για τη λίστα, δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τα σχέδια ενώ συζητούν την προσθήκη και άλλων κινεζικών εταιρειών, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.

Σημειώνεται επιπλέον, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα δίνοντας εντολή να απαγορευθεί η χρήση ή οι συναλλαγές με οκτώ κινέζικες τεχνολογικές εφαρμογές.

Η εκτελεστική εντολή για απαγόρευση χρήσης ή χρηματοοικονομικών συναλλαγών συμπεριλαμβάνει την Alipay, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα πληρωμής στον κόσμο με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, καθώς και με τις CamScanner, SHAREit, WPS Office, VMate, Tencent QQ, WeChat Pay και QQ Wallet.

Ποιες είναι οι πολυεθνικές Alibaba και Tencent

Η Alibaba Group Holding Limited, επίσης γνωστή ως Alibaba Group, είναι κινεζική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το εμπόριο, το διαδίκτυο και την τεχνολογία. Ιδρύθηκε στις 4 Απριλίου 1999 στο Χανγκτσόου του Τσετσιάνγκ. Ιδρύθηκε από τον Μα Γιουν, πιο γνωστός ως Τζακ Μα.

Παρέχει υπηρεσίες πωλήσεων μέσω διαδικτυακών πυλών, υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών, μηχανές αναζήτησης εμπορίου και υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους. Κατέχει και λειτουργεί ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εταιρειών σε όλο τον κόσμο που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς.

Στον αντίποδα, η Tencent Holdings Ltd, επίσης γνωστή ως Tencent είναι κινεζική πολυεθνική τεχνολογία πολυεθνική εταιρεία συμμετοχών. Ιδρύθηκε το 1998. Οι θυγατρικές της δραστηριοποιούνται σε διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα οι οποίες σχετίζονται με το διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ψυχαγωγίας, της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών.

Η εταιρεία εδρεύει σε ένα δίδυμο ουρανοξύστη- εκ των οποίων ο ένας είναι 248 και ο άλλος 194 μέτρων- τους Παραθαλάσσιους Πύργους Tencent στην επαρχία Νανσάν του Σεντσέν, μιας μεγάλης πόλης κοντά στην Κουανγκτσόου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments