Διεθνή

Twitter Trump: Ανεστάλη ο λογαριασμός του – Ίδια πολιτική και από το Facebook

Twitter Trump: Ανεστάλη ο λογαριασμός του – Ίδια πολιτική και από το Facebook
Twitter Trump: Διαχειριστές αφαίρεσαν από τον ιστότοπο βίντεο στο οποίο ο μεγιστάνας καλούσε τους οπαδούς του να «γυρίσουν στα σπίτια τους» αλλά επαναλάμβανε τον αναπόδεικτο ισχυρισμό του ότι του «έκλεψαν» την εκλογική νίκη.

Ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από τις 20 Ιανουαρίου 2017 Ντόναλντ Τραμπ είναι στο στόχαστρο τις τελευταίες ώρες, με το Facebook και το Twitter να μπλοκάρουν τα προφίλ του.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το Twitter, τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που προτιμά ιδιαιτέρως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, και το Facebook ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τον λογαριασμό του, έπειτα από τη βίαιη εισβολή οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο προκειμένου να εμποδιστεί η κύρωση από το Κογκρέσο της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Καταγράψαμε στη σελίδα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δύο παραβιάσεις των όρων χρήσης οι οποίες οδήγησαν στην αναστολή» της λειτουργίας του λογαριασμού του «για 24 ώρες,» πράγμα που σημαίνει ότι «δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αναρτήσεις στην πλατφόρμα» την περίοδο αυτή, σύμφωνα με ό,τι διευκρίνισε η διαχείριση του Facebook σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα διαχειριστές αφαίρεσαν από τον ιστότοπο βίντεο στο οποίο ο μεγιστάνας καλούσε τους οπαδούς του να «γυρίσουν στα σπίτια τους» αλλά επαναλάμβανε τον αναπόδεικτο ισχυρισμό του ότι του «έκλεψαν» την εκλογική νίκη. Από την άλλη, ο ιστότοπος Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του Τραμπ για 12 ώρες, προειδοποιώντας ότι εάν υπάρξουν νέες παραβιάσεις των όρων χρήσης του, θα τον αναστείλει μόνιμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται, επιτέλους, τη λήξη της θητείας του

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται ότι η προεδρική του θητεία έχει τελειώσει και υπόσχεται «συντεταγμένη μετάβαση», σύμφωνα με ανακοίνωση στον λογαριασμό του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στο Twitter. «Αν και διαφωνώ πλήρως με το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, ωστόσο θα υπάρξει συντεταγμένη μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου».

«Πρόκειται για τη λήξη μιας από τις καλύτερες πρώτες προεδρικές θητείες και δεν είναι παρά η αρχή του αγώνα μας για να δώσουμε πίσω στην Αμερική το μεγαλείο της». Η πενταετία αυτού που θα μείνει στην ιστορία ως «εποχή Τραμπ», η τετραετία της τοξικής, ανάρμοστης προεδρίας Τραμπ, κλείνει με το αδιανόητο. Επί πέντε χρόνια, η συστηματική κακοποίηση των αξιών και των θεσμών της αμερικανικής δημοκρατίας αντιμετωπίσθηκε με βάση την πίστη στην ισχύ των θεσμών της αμερικανικής πολιτείας, ενώ η εμπρηστική ρητορική του προέδρου, που κορυφώθηκε μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, υποτιμήθηκε.

Έπειτα από διακοπή πολλών ωρών, το Κονγκρέσο επικύρωσε την εκλογή του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις, έχοντας απορρίψει προηγουμένως τις ενστάσεις Ρεπουμπλικανών για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Αριζόνα και την Πενσιλβάνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments