Διεθνή

Νάνσι Πελόζι για Τραμπ: Αν δεν παραιτηθεί έχουμε ανοιχτές και άλλες διαδικασίες για την αποπομπή του

Νάνσι Πελόζι για Τραμπ: Αν δεν παραιτηθεί έχουμε ανοιχτές και άλλες διαδικασίες για την αποπομπή του
Νάνσι Πελόζι για Τραμπ: Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, προετοιμάζει κατηγορητήριο για τον Τραμπ σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί.

Ελπίδες για παραίτηση του Τραμπ φαίνεται πως διατηρεί η Νάνσι Πελόζι, στέλεχος των Δημοκρατικών και πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών φαίνεται πως δήλωσε :«Η ελπίδα των μελών» του σώματος «είναι ότι ο πρόεδρος θα παραιτηθεί άμεσα».

Η Νάνσι Πελόζι, έκανε γνωστό χθες Παρασκευή ότι έδωσε οδηγίες στην Επιτροπή Κανονισμών του σώματος να προετοιμαστεί για την υποβολή κατηγορητηρίου ώστε να παραπεμφθεί ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη, εάν ο ένοικος του Λευκού Οίκου δεν παραιτηθεί μετά την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

«Η ελπίδα των μελών» του σώματος «είναι ότι ο πρόεδρος θα παραιτηθεί άμεσα», ανέφερε η κυρία Πελόζι σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε αφού συνεδρίασε με την κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών. Ωστόσο, πρόσθεσε, «η Βουλή διατηρεί όλες τις επιλογές ανοικτές» και «οι διαβουλεύσεις μας θα συνεχιστούν».

Ο Τραμπ επιμένει στη στάση του

Η ίδια δήλωσε σε επιστολή της στους βουλευτές ότι: «Η κατάσταση αυτού του ψυχικά ασταθή προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την ανισόρροπη επίθεσή του στη χώρα μας και τη δημοκρατία μας».

Την ίδια στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στο Twitter ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε την ανακοίνωση στο Twitter: «Σε όλους όσοι ρωτούν δεν θα παραστώ στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου».

Ο Τραμπ θα είναι ο 4ος απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν παρίσταται σε ορκωμοσία του διαδόχου του στο κορυφαίο αξίωμα των ΗΠΑ. Οι προηγούμενοι τρεις ήταν οι: Τζον Άνταμς το 1801, Τζον Κουίνσι Άνταμς το 1828, ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, και Άντριου Τζόνσον. Τότε ο απερχόμενος πρόεδρος Άντριου Τζόνσον αρνήθηκε να ταξιδέψει με την ίδια άμαξα με τον νέο πρόεδρο Οδυσσέα Γκράντ.

Είναι λοιπόν ο πρώτος απερχόμενος Πρόεδρος που αρνείται να παραστεί στην ορκωμοσία από το 1869 δηλαδή μετά από 152 χρόνια. Αυτό το οποίο λέγεται είναι ότι πιθανότατα θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο στις 19 Ιανουαρίου και θα μεταβεί στην Φλόριντα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι εκεί όπως ήταν για τον ίδιο ο Μπαράκ Ομπάμα για να υποδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments