Αθλητισμός

Παναθηναϊκός ΑΕΚ: Αποκλεισμός – μήνυμα σε Φόστερ, επιστροφή Όγκαστ

Παναθηναϊκός ΑΕΚ: Αποκλεισμός – μήνυμα σε Φόστερ, επιστροφή Όγκαστ
Παναθηναϊκός ΑΕΚ: Ο Ζακ Όγκαστ επέστρεψε στους «πράσινους» μετά το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας και τον τραυματισμό που υπέστη.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Ζακ Όγκαστ στη 12αδα του στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, με το προπονητικό επιτελείο να αφήνει εκτός τον Μάρκους Φόστερ στέλνοντας το… μήνυμά του στον Αμερικανό γκαρντ για το μέλλον του στην ομάδα.

Ο Όγκαστ λοιπόν, επέστρεψε στους «πράσινους» μετά το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας και τον τραυματισμό που υπέστη, την ώρα που ο Φόστερ βρίσκεται ουσιαστικά με το ένα πόδι εκτός της ελληνικής ομάδας.

«Πράσινο» το ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός πήρε στις λεπτομέρειες το ντέρμπι με την ΑΕΚ, 80-75, στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Επί ίσοις όροις οι δύο αντίπαλοι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα έδωσαν μια συγκλονιστική «μάχη». Αν και οι «πράσινοι» οικοδόμησαν διαφορά 11 πόντων (78 – 67) περίπου 4 δεύτερα πριν τη λήξη, η ΑΕΚ μείωσε στους 3 (78 – 75), αλλά η αστοχία του Νίκου Γκίκα δύο φορές έξω από τα 6.75 και του Ματσιούλις σε δύο βολές έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των (τυπικά) γηπεδούχων.

Η «καυτή» τριάδα των Νέντοβιτς, Παπαγιάννη και Μήτογλου οδήγησαν ουσιαστικά τους «πράσινους» στην 8η νίκη τους σε 9 αγώνες στην Basket League, η οποία σήμανε και την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά το «στραβοπάτημα» στο Λαύριο, αλλά και την ήττα από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Η ΑΕΚ που είχε ηγέτη τον Γιανίκ Μορέιρα έμεινε έναν βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό. Οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες (Σλότερ, Ζήσης, Κατσίβελης), ενώ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Δημήτρη Μαυροειδή.

Με δύο διαδοχικά διαδοχικά τρίποντα από Μήτογλου και Νέντοβιτς μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Ο Μορέιρα ισοφάρισε για την ΑΕΚ, 6-6, με τους «πράσινους» να κάνουν σερί 7-0, με πρωταγωνιστές τους Παπαγιάννη, Νέντοβιτς (13-6).

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν «καυτός» και με διαδοχικούς πόντους «έγραψε» το 16-14. Όμως, από τη μια η ευστοχία του Μήτογλου έξω από τη γραμμή του τριπόντου και η εξαιρετική δουλειά του Γιώργου Παπαγιάννη και στα δύο μισά του παρκέ, επέτρεψαν στους «πράσινους» να διατηρούν προβάδισμα 6 πόντων, 24 – 18, στο 10ο λεπτό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κώστας Χαραλαμπίδης, Θανάσης Γιαπλές): Παπαγιάννης 18, Παπαπέτρου 3, Νέντοβιτς 19 (3), Μήτογλου 17 (4), Σαντ-Ροος 9 (1), Μακ, Μποχωρίδης 5 (1), Όγκαστ, Κασελάκης 7 (1), Καλαϊτζάκης, Ουάιτ, Μπέντιλ 2.

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 21, Λάνγκφορντ 14 (1), Χρυσικόπουλος 3 (1), Γκίκας 12 (2), Ρογκαβόπουλος, Ματσιούλις 11 (3), Γιάνκοβιτς 4 (1),  Μωραϊτης, Λοτζέσκι 5 (1), Κίνγκσλεϊ 5.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments