Ελλάδα

Πανεπιστήμια: Εξ΄ αποστάσεως θα γίνει η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου – Τι γίνεται με τα συγγράμματα

Πανεπιστήμια: Εξ΄ αποστάσεως θα γίνει η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου – Τι γίνεται με τα συγγράμματα
Πανεπιστήμια: «Τηλε - εξεταστική» προβλέπεται για τους φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το χειμερινό εξάμηνο. Άγνωστο αν θα λειτουργήσουν διά ζώσης μέχρι το καλοκαίρι. Τι γίνεται με τις παραδόσεις συγγραμμάτων.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πρόβλεψη για το αν και πότε θα λειτουργήσουν ξανά διά ζώσης τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο, αυτό θα κριθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά σε κάθε περίπτωση στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μία οριζόντια απόφαση για την συνέχεια της ακαδημαϊκής χρονιάς και όχι διαφορετικές αποφάσεις κάθε μήνα.

Αναφορικά με την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, σημείωσε σε συνέντευξή του ότι θα γίνει εξ αποστάσεως αφού πρώτα παραδοθούν τα συγγράμματα στους φοιτητές. Όπως ανέφερε υπάρχουν καθυστερήσεις στην παράδοση των συγγραμμάτων, που οφείλονται στις καθυστερήσεις των εταιριών ταχυμεταφοράς.

«Σύμφωνα με την εγκύκλιο που είχαμε εκδώσει, τα συγγράμματα επρόκειτο να παραδοθούν σήμερα, ωστόσο σε 6 περιοχές της χώρας υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω των εταιρειών ταχυμεταφορών που έχουν αναλάβει τη διανομή τους. Είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί τους και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι παραδόσεις», επισήμανε ο κ. Συρίγος.

Τι θα γίνει με τα εργαστήρια

Σε ό,τι αφορά στα εργαστήρια και τις πρακτικές ασκήσεις που απαιτούν παρουσία, ανέφερε, μιλώντας στον Σκάι, ότι «έχουμε ζητήσει από όλα τα πανεπιστήμια να μας πουν τι προγράμματα έχουν που χρειάζονται παρακολούθηση, όπως τα εργαστήρια, και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, και θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

«Θέλουμε να υπάρξει μία απόφαση για όλο το εαρινό εξάμηνο»

Τέλος, και σχετικά με τη διαζώσης διδασκαλία, ο υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι για το εαρινό εξάμηνο η πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει μια οριζόντια λύση για όλο το εξάμηνο. «Δηλαδή να μην κάνουμε άλλα τον Μάρτιο και άλλα τον Απρίλιο και τον Μάιο. Οι προτάσεις θα κατατεθούν αφού δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να μας πει τι μπορεί να γίνει το επόμενο εξάμηνο», κατέληξε.

Δείτε τι ανέφερε ο υπουργός

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments