Ελλάδα

Παγώνη εμβόλιο: Πάνω από το 70% των γιατρών έχει εμβολιαστεί, λιγότεροι νοσηλευτές

Παγώνη εμβόλιο: Πάνω από το 70% των γιατρών έχει εμβολιαστεί, λιγότεροι νοσηλευτές
Παγώνη εμβόλιο: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έδωσε στοιχεία για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε και στη δήλωση Κοντοζαμάνη για τους γιατρούς και τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.

Στην πορεία των εμβολιασμών στους υγειονομικούς αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των γιατρών σε Αθήνα και Πειραιά. «Παρόλο που υπήρχε αρχικά η κατηγορία ότι οι γιατροί δεν θα εμβολιαστούν, το ποσοστό που έχουν μέχρι τώρα εμβολιαστεί είναι πάνω από 70%, ενώ λίγο λιγότερο είναι των νοσηλευτών» δήλωσε η πρόεδρος των ΕΙΝΑΠ σήμερα Τρίτη το πρωί στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104.6.

Η κ. Παγώνη εξέφρασε την ελπίδα ότι το σύστημα θα τα καταφέρει έτσι ώστε προς το τέλος Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί το 60% για να επιτευχθεί η ανοσία, αλλά τόνισε ότι με τα σημερινά νούμερα ή και με 30.000 εμβολιασμούς την ημέρα δεν επιτυγχάνεται ο στόχος, θέλει περισσότερους από 40.000 ημερησίως.

Τι είπε για Κοντοζαμάνη

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε και τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, σχετικά με τις ευθύνες γιατρών για τους ασθενείς που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Η κ. Παγώνη ήταν ιδιαίτερα δηκτική: «Οι γιατροί είναι υπεύθυνοι για το κομμάτι της διάγνωσης και της θεραπείας, δεν είναι υπεύθυνοι για όλα, γιατί στο τέλος για όλα φταίνε οι γιατροί, δεν είναι δική τους αρμοδιότητα για τα κρεβάτια, να υπάρχουν, δεν υπάρχουν» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί από τη μία να χειροκροτούμε τους γιατρούς και από την άλλη να φταίνε για όλα. Οι ελλείψεις υπάρχουν Τα νοσοκομεία θέλουν χρηματοδότηση, γιατρούς, νοσηλευτές, να γίνουν γρήγορα προσλήψεις. Μέχρι πότε θα αντέξουν οι γιατροί όλο αυτό το βάρος;».

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ «οι γιατροί διασωληνώνουν τον ασθενή με βάση τα ιατρικά κριτήρια και όταν δεν έχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ, τους βάζουν σε κανονικές κλίνες και όταν αδειάζει κλίνη στις ΜΕΘ τους μεταφέρουν εκεί. Δεν ήταν καθόλου ωραίο που ειπώθηκε και θα εκδώσουμε ανακοίνωση».

Ανακοίνωση και από την ΠΟΕΔΗΝ

Η δήλωση Κοντοζαμάνη έχει προκαλέσει «έκρηξη» αντιδράσεων. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Προσπαθούν να αποποιηθούν τις κυβερνητικές ευθύνες για τους θανάτους από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ κανονικών και αυτοσχέδιων που είναι πάνω από 80%. Ρίχνουν την ευθύνη στους μαχητές κατά τα άλλα του υγειονομικού πολέμου όταν γνωρίζουν ότι ήδη πολλές οικογένειες έχουν κινηθεί νομικά και το Ελεγκτικό Συνέδριο τις μεγάλες αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που επιδικάζονται σε βάρος των νοσοκομείων τις καταλογίζουν στους θεράποντες γιατρούς και νοσηλευτές των τμημάτων στο οποίο κατέληξε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments