Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Η δήλωσή μου για τους γιατρούς παραποιήθηκε

Κοντοζαμάνης: Η δήλωσή μου για τους γιατρούς παραποιήθηκε
Κοντοζαμάνης: Ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ποτέ δεν αναφέρθηκε σε ευθύνες γιατρών για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και σημείωσε πως όσα είπε παραποιήθηκαν.

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από τον χώρο των υγειονομικών η απάντηση του Βασίλη Κοντοζαμάνη σε ερώτηση για τους θανάτους ασθενών με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ, στην καθιερωμένη ενημέρωση της 8ης Ιανουαρίου. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο Θέμα 104,6 σχολιάζοντας τις αντιδράσεις δήλωσε πως τα όσα είπε παραποιήθηκαν.

«Ουδέποτε αναφέρθηκα σε ευθύνες ιατρών. Πρόκειται για παραποίηση και ψεύδη και είναι ανυπόστατα και λυπάμαι που κάποιοι το αναπαράγουν», απάντησε μέσω ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης για τη δήλωση που δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στους γιατρούς.

«Πιστεύω ότι υπήρξε μια παρεξήγηση από έναν τίτλο που αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανα χωρίς να γίνεται σαφής αναφορά», υπογράμμισε.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ μιλάει για στοχοποίηση των γιατρών από τον κ. Κοντοζαμάνη και άλλους υπουργούς που δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ: «Στην επίσημη τηλεοπτική ενημέρωση για την επιδημία στις 8/1 ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αντί να απολογηθεί για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στις ΜΕΘ , στις πτέρυγες νοσηλείας και στα ΤΕΠ ,στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επέλεξε να στοχοποιήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς ,υποστηρίζοντας ότι «οι θεράποντες γιατροί αποφασίζουν αν κάποιος ασθενής θα νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή όχι».

Δηλαδή ,ο κ. Κοντοζαμάνης ούτε λίγο ούτε πολύ, επιχείρησε με απαράδεκτο τρόπο να ενοχοποιήσει τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων για τους θανάτους από Covid-19 που καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. Και αυτό προφανώς για να αποσείσει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για την εκτίναξη στην χώρα μας της θνητότητας από Covid-19 το τραγικό δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020 ιδιαίτερα στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Το γεγονός ότι το «επιχείρημα» αναπαράγεται και από άλλους υπουργούς της κυβέρνησης που επικαλούνται τον κ. Κοντοζαμάνη είναι απόδειξη πως δεν ήταν μια φραστική αστοχία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Κοντοζαμάνης: Το ΕΣΥ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος

Στην ίδια συνέντευξη ο αναπληρωτής Υπουργός, μιλώντας για το επιδημικό κύμα στη χώρα μας, τόνισε ότι παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και να τηρούνται τα μέτρα. Άλλωστε όπως είπε «θα δούμε τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα των εορτών».

«Το σύστημα Υγείας άντεξε», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης μιλώντας για το ΕΣΥ προσθέτοντας ότι προετοιμάζεται μπροστά στο ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος. «Είδαμε τι έγινε στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ασθενείς διακομίζονταν σε άλλες χώρες. Εμείς αντέξαμε κανένας ασθενής δεν έμεινε χωρίς φροντίδα», είπε.

Συνεχίζοντας για το ΕΣΥ, υπογράμμισε πώς έγιναν προσλήψεις 7.000 επικουρικών, προκηρύχθηκαν κι άλλες ΜΕΘ και συνεχίζουμε όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης το σχέδιο ανάπτυξης στο Σύστημα Υγείας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, να γίνει η παραγωγή του εμβολίου στη χώρα μας, ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε πως «η παραγωγή του δεν είμαι μια εύκολη διαδικασία. Χρειάζονται επενδύσεις και να έχεις πρόσβαση στην πρώτη ύλη».

Την ίδια ώρα, απέρριψε τα όσα λέγονται για συμφωνία της Γερμανίας και της Κύπρου με άλλα κράτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χορήγηση εμβολίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments