Αθλητισμός

Άρης – ΑΕΚ: 0-1

Άρης – ΑΕΚ: 0-1
Άρης - ΑΕΚ: Πήρε τη νίκη στη Θεσσαλονίκη η Ένωση.

Τη νίκη με 1-0 επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πήρε η ΑΕΚ χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία. Η Ένωση πανηγύρισε έτσι τους τρεις βαθμούς στο εξ αναβολής ματς της 8ης αγωνιστικής της Super League. Πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 33 βαθμούς, ο Ολυμπιακός έχει 42 και ο ΠΑΟΚ 32.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Αμφότερες οι ομάδες δεν μπήκαν στο γήπεδο διατεθειμένες να πάρουν ρίσκα και τα πρώτα λεπτά «κύλησαν» χωρίς ρυθμό. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ήταν για τον Άρη και προήλθε από λάθος της ΑΕΚ. Στο 7′ ο Λόπες έκανε λάθος γύρισμα προς τον Αθανασιάδη. Ο Μάνος πρόλαβε να μπει στη φάση και πλάσαρε τον γκολκίπερ της ΑΕΚ αλλά το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό, με τον Νεντελετσιάρου να απομακρύνει. Η απάντηση της Ένωσης ήρθε στο 21′, οταν ο Λιβάι Γκαρσία έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά, ο Ασναριφάρντ βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι όμως έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μπουσέ.

Κατά τα άλλα, δεν είδαμε τίποτα παραπάνω μέχρι και τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι δυο ομάδες έδωσαν μεγάλη έμφαση στην τακτική και δεν ανοίχτηκαν. Αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου με πολλά λάθη εκατέρωθεν και μεγάλη αδυναμία στο να «ταΐσουν» τους επιθετικούς τους. Έπειτα από 26 λεπτά χωρίς ευκαιρία, ο Άρης απείλησε ξανά στο 45+2′, με τον Σάσα να παίρνει την μπάλα από τον Μαντσίνι, να μπαίνει στην περιοχή της ΑΕΚ με σπριντ και να σουτάρει από διαγώνια θέση, στέλνοντας την μπάλα παράλληλα με την εστία.

Η ΑΕΚ απείλησε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς στο 46′ ο Ανσαριφάρντ έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Παρά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα πάντως, τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να εξακολουθούν να παίζουν σε πολύ αργό, με πολλά λάθη και χωρίς… ίχνος συνδυαστικού παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που βρήκε το γκολ χάρη στην κλάση του Λιβάι Γκαρσία. Στο 65′ η Ένωση κέρδισε φάουλ σε πλεονεκτική θέση. Ο άσος από το Τρίνινταντ ανέλαβε την εκτέλεση, πέρασε την μπάλα δίπλα από τείχος και την έστειλε με αριστοτεχνικό τρόπο στα δίχτυα του Μπουσέ, κάνοντας το 1-0!

Αν και είχε 30 λεπτά στη διάθεσή του για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, ο Άρης συνέχισε να απογοητεύει με την απόδοσή του και δεν έκανε ούτε… υποψία ευκαιρίας μέχρι και το τέλος του αγώνα!

Ο Ανσαριφάρντ έφτασε κοντά στο γκολ για την ΑΕΚ, αλλά ο Μπουσέ μπλόκαρε την αδύναμη κεφαλιά του απο πλεονκετική θέση στο 82′, ενώ στο 90+7′ ένα γκολ του Λιβάγια ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά την εξέταση του ριπλέι από το VAR.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σακιτς (87’ Ιωάννου), Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Ματίγια, Λούκας Σάσα (87’ Τζέγκο), Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι, Σίλβα (63’ Ματέο Γκαρσία), Μάνος (75’ Λόπεθ).

ΑΕΚ (Μανόνο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπεζ, Νεντελτσιάρου (20’ Λάτσι), Σβάρνας, Σιμόες, Κρίστισιτς (60’ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Μαχαίρας (60’ Λιβάγια), Γκαρσία (75’ Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments