Πως Να

Πώς να μπλοκάρω έναν αριθμό στο κινητό

Πώς να μπλοκάρω έναν αριθμό στο κινητό
Μπλοκάρισμα στο κινητό: Εάν δεν θέλετε να δέχεστε κλήσεις από κάποιον συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου, μπορείτε να τον αποκλείσετε.

Καθημερινά δεχόμαστε κλήσεις που είτε δεν θέλουμε από άτομα που ξέρουμε είτε δεν μας αρέσει να ακούμε ξανά τα ίδια και τα ίδια από εταιρείες σχετικά με τις προσφορές τους την ώρα που μπορεί να έχουμε ήδη απορρίψει κάποια πρότασή τους.

Αντί λοιπόν, να… μπλέξει κανείς σε περιπέτειες καλώντας την εταιρεία κινητής του τηλεφωνίας προκειμένου να είναι στην αναμονή για να μιλήσει με κάποιο εκπρόσωπο και να ζητήσει να μην δέχεται κλήσεις από κάποιον συγκεκριμένο αριθμό, μπορεί να το κάνει πολύ απλά και εύκολα μόνος του.

Αυτό τι σημαίνει πρακτικά; Ότι κατά την απόπειρα κλήσης της συσκευής σου από αυτόν τον αριθμό, το τηλέφωνό σου θα απορρίπτει αυτόματα την κλήση. Αρχικά λοιπόν, μεταβαίνει κανείς στο εικονίδιο που αφορά στις κλήσεις και πατά- ανάλογα με το μοντέλο του κινητού και το λογισμικό του- το ιστορικό κλήσεων και κατ’ επέκταση τον συγκεκριμένο αριθμό που θέλει να «ξεφορτωθεί».

Πατώντας λοιπόν, σε κάποια κλήση από τον αριθμό που επιθυμεί να αποκλείσει, πατά την επιλογή «Αποκλεισμός αυτού του καλούντος» ή «Αναφορά ως ανεπιθύμητο» ή «Προσθήκη στη μαύρη λίστα».

Μια ακόμα συμβουλή, σύμφωνα με τις οδηγίες της Google, αν ο οπτικός αυτόματος τηλεφωνητής είναι ενεργοποιημένος, οι αποκλεισμένοι καλούντες δεν μπορούν να αφήσουν μηνύματα αυτόματου τηλεφωνητή. Για να λάβει κανείς λοιπόν, ηχητικά μηνύματα, οφείλει να ενεργοποιήσει τον οπτικό αυτόματο τηλεφωνητή.

Σαφώς, όπως αναφέραμε και παραπάνω, το αν υπάρχει όντως η επιλογή για μπλοκάρισμα ενός αριθμού, σχετίζεται με το ποιο είναι το μοντέλο του κινητού που έχουμε στη διάθεσή μας και αν το ίδιο το λογισμικό μας μάς δίνει αυτή τη δυνατότητα καθώς υπάρχουν smartphone που δεν έχουν αυτή την «παροχή».

Τέλος, όσο για το πώς μπορεί να κάνει κανείς κατάργηση του αποκλεισμού αριθμού, είτε πηγαίνει στον ίδιο τον αριθμό- μέσω των κλήσεων- και πατά «Άρση του αποκλεισμού» ή «Κατάργηση» είτε μπαίνει στις ρυθμίσεις και στους αποκλεισμένους αριθμούς και πατά διαγραφή από τη λίστα. Πάντως, τυχόν κλήσεις που έχουν γίνει από τον αριθμό ενώ ήταν αποκλεισμένος, δεν θα εμφανίζονται στο ιστορικό κλήσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments