Καιρός

Αρναούτογλου καιρός – Ανατροπή με τον καιρό του Σαββάτου

Αρναούτογλου καιρός – Ανατροπή με τον καιρό του Σαββάτου
Καιρός Αρναούτογλου: Σε μια νέα ανάρτηση προέβη στα social media για το Σάββατο και για το πού θα χιονίσει.

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες, καθώς μετά τον ανοιξιάτικο καιρό, ο χειμώνας έκανε την εμφάνισή του με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις σε διάφορα σημεία.

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα ονομάζεται «Λέανδρος» και έχει προβληματίσει τους μετεωρολόγους και τους προγνώστες καιρού οι οποίοι με συνεχείς αναρτήσεις προσπαθούν να ενημερώνουν για την εξέλιξη του καιρού.

Έτσι, μετά τον Γιάννη Καλλιάνο και ο Σάκης Αρναούτογλου με μια ανάρτηση που έκανε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, παραπέμπει στο δεύτερο σενάριο που παρουσίασε στο βράδυ της Τετάρτης (13 Ιανουαρίου) για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις ερχόμενες ημέρες και συγκεκριμένα, το Σάββατο.

Το δεύτερο αυτό σενάριο προβλέπει ότι θα υπάρχουν χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα κατά διαστήματα αρκετά πυκνές. Αυτό το σενάριο όμως, δεν δίνει χιόνια στην Αττική παρά μόνο σε μεγάλα υψόμετρα.  Προβλέπει ωστόσο, χιόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το δελτίο καιρού της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου:

«Καλημέρα σας φίλες και φίλοι! Για το Σάββατο το δεύτερο σενάριο θα υπερισχύσει τελικά, αυτό που σας έδωσα στο χθεσινοβραδινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια και πεδινά, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης… Λεπτομέρειες στα αναλυτικά δελτία καιρού της ΕΡΤ3 απόψε».

Ακολουθεί η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook:

Ο καιρός για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όπου κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, ενώ θα χιονίσει και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βόρειας Πελοποννήσου με χαμηλό υψόμετρο.

Βαθμιαία στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ο καιρός για την Κυριακή 17 Ιανουαρίου σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στα βορειοδυτικά γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments