Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Έφτασε το φαινόμενο καπουτσίνο – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Έφτασε το φαινόμενο καπουτσίνο – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, έφερε το φαινόμενο καπουτσίνο στην Κεφαλονιά.

Όπως έχει αναφέρει και η ίδια η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (26 Δεκεμβρίου) στα δυτικά.

Σήμερα Κυριακή (27 Δεκεμβρίου) τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και τη Δευτέρα (28 Δεκεμβρίου) θα επηρεάσουν κυρίως την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Σχετική ανάρτηση μάλιστα, έκανε και ο Σάκης Αρναούτογλου για την αλλαγή στα καιρικά φαινόμενα που έφεραν το φαινόμενο «καπουτσίνο» σε ελληνικό νησί και πιο συγκεκριμένα, στην Κεφαλλονιά.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook, τo φαινόμενο «καπουτσίνο» στα αγγλικά «cappuccino coast» πήρε το όνομά του από τον πλούσιο αφρό που σχηματίζει ο συγκεκριμένος καφές ο οποίος και δημιουργείται από έναν συνδυασμό αλάτων, χημικών ουσιών αλλά και εκκρίσεων από φύκια και νεκρά φυτά που βρίσκονται σε φάση αποσύνθεσης στον βυθό της θάλασσας σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Κατά τη διάρκεια ισχυρών καταιγίδων σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμους, όλα τα παραπάνω ανακατεύονται μεταξύ τους προκαλώντας τον σχηματισμό φυσαλίδων οι οποίες κολλούν μεταξύ τους όταν μεταφέρονται προς την ακτή και μετατρέπονται σε αφρό όταν τα κύματα πέφτουν με δύναμη πάνω σε βραχώδεις ακτές.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στα social media:

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα δυτικά και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα δυτικά και νότια. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments