Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: 9.200 θέσεις με κατώτατο μισθό 830 ευρώ για την πρόσληψη ανέργων

ΟΑΕΔ: 9.200 θέσεις με κατώτατο μισθό 830 ευρώ για την πρόσληψη ανέργων
ΟΑΕΔ: Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του αναβαθμισμένου και ενισχυμένου «Προγράμματος μετατροπής της επιδότησης ανεργίας σε επιχορήγηση εργασίας μέσω της επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Ανοικτό προς υποβολή αίτησης είναι το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά 9.200 θέσεις εργασίας με κατώτατο μισθό 830 ευρώ και επιδότηση 80% (ανώτατο όριο τα 830 ευρώ μηνιαία) για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων όλων των ηλικιών.

Το συγκεκριμένα πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του αναβαθμισμένου και ενισχυμένου «Προγράμματος μετατροπής της επιδότησης ανεργίας σε επιχορήγηση εργασίας μέσω της επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Ποιοι οι ωφελούμενοι

  • Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 71.293.000 ευρώ και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας.

Δείτε πως θα επικοινωνήσετε με τον ΟΑΕΔ κατά την περίοδο της πανδημίας

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

  • Οι περισσότερες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Για τον αναλυτικό κατάλογο e-υπηρεσιών πατήστε εδώ
  • Η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται είτε μέσω www.gov.gr με τους κωδικούς του TAXISnet, είτε μέσω των e-Υπηρεσιών ΟΑΕΔ www.oaed.gr/e-yperesies με τους κωδικούς TAXISnet ή με τους κωδικούς πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.
  • Για όσες υπηρεσίες δεν παρέχονται ηλεκτρονικά, τα αιτήματα ή τα δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), εφόσον έχει τηρηθεί η διαδικασία πιστοποίησης μέσω www.gov.gr ή έχει επισυναφθεί Υπεύθυνη Δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής

Τηλεφωνική Επικοινωνία

  • Καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού στο 11320 (αστική χρονοχρέωση), Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30 έως 14:30.
  • Καλέστε στα τηλέφωνα του ΚΠΑ2 που ανήκετε (κατάλογος τηλεφώνων)

Προγραμματισμός Ραντεβού

  • Η εξυπηρέτηση του κοινού στα ΚΠΑ2 πραγματοποιείται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
  • Όσοι πολίτες επιθυμούν να εξυπηρετηθούν μόνο για υπηρεσίες που δεν παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα για ραντεβού στο αρμόδιο ΚΠΑ2 στην διεύθυνση www.oaed.gr/menoumespiti
  • Οι πολίτες που προσέρχονται χωρίς ραντεβού δεν θα εξυπηρετούνται.
  • Μετά την υποβολή αιτήματος για ραντεβού, οι πολίτες θα λαμβάνουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή τηλεφωνική κλήση και θα καλούνται για προσέλευση σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.
  • Η εξυπηρέτηση των πολιτών στα ΚΠΑ2 θα γίνεται με αυστηρή τήρηση των οδηγιών για την ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών και η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο από τους πολίτες όσο και από τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments