Ελλάδα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου
Κλειστά σχολεία: Δείτε ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν λόγω της κακοκαιρίας.

Η κακοκαιρία που πλήττει διάφορες περιοχές της χώρας έχει αναγκάσει τους δήμους να αναστέλλουν την λειτουργία των δημοτικών σχολείων για αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Στη Δυτική Μακεδονία, και σε δήμους της Θεσσαλονίκης έχει ήδη ανακοινωθεί ότι δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες αύριο, αν και μπορεί και άλλοι δήμοι να πάρουν τέτοιες αποφάσεις καθώς η κακοκαιρία θα ενταθεί σήμερα το βράδυ και η οδηγία από το υπουργείο Παιδείας είναι τα παράθυρα να παραμένουν ανοιχτά 10 λεπτά τη διδακτική ώρα.

Κλειστά θα είναι αύριο, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, σε περιοχές του δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για την πρόληψη ατυχημάτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου, κλειστά θα είναι τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο). Σημειώνεται ότι στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες Πανοράματος και Πυλαίας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Προβλήματα μετά τη χθεσινή χιονόπτωση προκλήθηκαν στις σχολικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, λόγω του παγετού που έχει δημιουργηθεί μετά τη χιονόπτωση στις αυλές των σχολικών κτιρίων και της πρόγνωσης των μετεωρολόγων ότι η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους -7 βαθμούς Κελσίου αποφασίστηκε τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ να μην λειτουργήσουν με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων.

Κλειστά τα σχολεία στη Δυτική Μακεδονία τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χαμηλές θερμοκρασίες), καθώς και λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (υποχρέωση λειτουργίας των σχολικών μονάδων με ανοιχτά παράθυρα).

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που εδρεύει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών και τα σχολεία στον δήμο Πρέσπας που θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα από την κανονική έναρξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments