Ελλάδα

Σοφία Μπεκατώρου: Έσπασε ο πρώην άνδρας της στην κάμερα

Σοφία Μπεκατώρου: Έσπασε ο πρώην άνδρας της στην κάμερα
Σοφία Μπεκατώρου: Ούτε ο πρώην σύζυγός της και πατέρας των δύο παιδιών τους, Ανδρέας Κοσματόπουλος γνώριζε κάτι.

Ο πρώην σύζυγος της Σοφίας Μπεκατώρου «έσπασε» μπροστά στην κάμερα καθώς δεν γνώριζε το δράμα της Σοφίας Μπεκατώρου η οποία προσφάτως αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ούτε ο πρώην σύζυγός της και πατέρας των δύο παιδιών τους, Ανδρέας Κοσματόπουλος γνώριζε κάτι από όλα όσα είχαν συμβεί στην Ολυμπιονίκη. Μάλιστα, μιλώντας στην ΕΡΤ και τον Στέλιο Σωτηρόπουλο, «λύγισε» on air την ώρα που παρουσίαζε την άποψή του.

«Την έχω δει να κουβαλάει την αδερφή της στην πλάτη της κατάκοιτη και να πεθαίνει στα χέρια της. Και μετά από δυο μήνες να παίρνει την Ολυμπιακή πρόκριση και να γίνεται σημαιοφόρος στην ολυμπιακή μας ομάδα», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε με τρεμάμενη φωνή: «Την έχω δει να βγαίνει πριν λίγο καιρό με αυτή την καταγγελία, που πιστεύω ότι δεν τη θυμήθηκε τώρα, αλλά δεν την ξέχασε ποτέ. Και πιστεύω αυτό ήταν πολύ πιο δύσκολο να το κάνει από όλα τα προηγούμενα που κατάφερε. Τη Σοφία την ξέρω, τη θαυμάζω, τη σέβομαι. Είναι πολύ γενναία».

Από τη μεριά της, η χρυσή Ολυμπιονίκης παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Εβίτα Τσιλοχρίστου και στην εφημερίδα «Πρώτο θέμα» και αιτιολόγησε την απόφασή της να μιλήσει μετά από τόσα χρόνια για την κακοποίηση, δήλωσε ότι το συζήτησε με τα παιδιά της πριν δημοσιοποιηθεί, ενώ ανέφερε αν την προσέγγισε ο συγκεκριμένος άνθρωπος μετά τη συγκλονιστική εξομολόγησή της στην ημερίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού.

«Για μένα ήταν πολύ σημαντική η πρόσκληση σε αυτή την ημερίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού, διότι υπάρχει μια ξεκάθαρη στρατηγική για τη σεξουαλική βία στον αθλητισμό για τους ανήλικους, υπάρχει βιβλιογραφία, αλλά και μια σειρά από τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου με στόχο την εκπαίδευση. Αυτή ήταν και η ουσία της ημερίδας και είμαι στη διάθεση των φορέων για να βοηθήσω στην περαιτέρω εκπαίδευση και μετάδοση αυτού του σωστού οδηγού, για τα παιδιά και με στόχο την ενημέρωση και γενικά το γκρέμισμα του ταμπού, να το πούμε έτσι, δηλαδή να φύγουν πια αυτά τα στερεότυπα τού δεν μιλάμε».

«Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να επανέλθουν στην κανονικότητα, διότι προκαλεί διάφορα ψυχολογικά προβλήματα όλη αυτή η διαδικασία, και σωματικά φυσικά. Πράγματα τα οποία τα κρατάς για πολλά χρόνια… Και στη δική μου την περίπτωση που ουσιαστικά επέλεξα να τα απωθήσω εντελώς στο υποσυνείδητό μου, αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι το ξέχασα. Απλά υπήρχε εκεί, δημιουργούσε τις δυσκολίες που δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση, πολύ ψυχολογική πίεση και σε κάθε πτυχή βίας βγαίνει στην επιφάνεια, αλλά και εσύ αν ακούσεις και κάποιο άλλο παρόμοιο περιστατικό, αμέσως ταυτίζεσαι και το ζεις και το ξαναζείς».

Όσο για το αν την πλησίασε κανένας μετά από όσα αποκάλυψε, «δε με πλησίασε κανένας από την Ομοσπονδία, ούτε από τον αθλητισμό γενικότερα. Δεν με ρώτησε κανένας τίποτα! Εύχομαι να υπάρξουν συνέπειες, διότι αφενός έχω την εντύπωση πως δεν είμαι η μόνη, αφετέρου τέτοιοι άνθρωποι με τέτοιο χαρακτήρα εκδηλώνουν ξανά την ίδια συμπεριφορά και σε άλλους».

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι με προσέγγισαν συναθλητές μου, με προσέγγισε ο παλιός μου προπονητής με τον οποίο συζητήσαμε για ποιο λόγο δεν το μοιράστηκα τότε μαζί του, και του εξήγησα τις δυσκολίες που ένιωθα με εκείνη την κατάσταση, το συζήτησα με τον πρώην σύζυγό μου, ο οποίος και τότε ήταν συναθλητής, με πήρε και η συναθλήτριά μου Αιμιλία, όλη η ομάδα ουσιαστικά ενδιαφέρθηκε και με πλησίασαν και άγνωστοι άνθρωποι».

Τέλος, ανέφερε πως «είναι πολύ σημαντικό το ότι μπόρεσα να το μοιραστώ με τα παιδιά μου πριν ακόμα γίνει αυτό και πριν πάρει τόσο μεγάλη έκταση. Προσπάθησα να τους εξηγήσω τι έχει συμβεί και να νιώθουν εντάξει με αυτό και να ξέρουν γιατί μίλησα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments